The Village Україна розповідає про ігри, на які ми чекаємо впродовж осені.

  • Нові ігри

Life Is Strange: True Colors

Трейлер гри Life Is Strange: True Colors

Що це: Третя основна частина в серії Life Is Strange про людей, які буквально вміють читати думки. Завдяки надзвичайним здібностям протагоністка може зчитувати справжні емоції персонажів, але водночас ці почуття починають впливати й на неї.

Чому чекаємо: Емпатія як інструмент ігрового процесу зробила Life Is Strange феноменом, у новій частині хочеться ще більше підліткових драм і тягучої атмосфери американської провінції.


Коли: 10 вересня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, PC (Steam), Xbox Series X, Xbox Series S, Stadia, Nintendo Switch

Deathloop

Трейлер гри Deathloop

Що це: Ще одна варіація на тему «Дня бабака» та «петлі смерті». Кольт починає переживати один і той самий день на острові, де постійно вирує вбивча вечірка. Щоб вирватися із замкненого кола, йому потрібно вбити вісьмох бандитів. Завадити Кольту можуть не лише вороги, а й хранителька петлі Джуліанна. На її місці можуть опинитися інші гравці в мультиплеєрному режимі.

Чому чекаємо: Deathloop – нова гра від розробників Dishonored і Prey, студії Arkane. Як і в попередніх проєктах, вони створили ні на що не схожий світ з елементами ретрофутуризму.


Коли: 14 вересня

Платформи: PlayStation 5, PC (Steam)

Lost Judgment

Трейлер гри Lost Judgment

Що це: Чоловіка звинувачують у сексуальних домаганнях, під час промови в суді він зізнається ще й у вбивстві. Розібратися в заплутаній справі довіряють приватному детективу Такаюкі Ягамі. Lost Judgment – продовження гри Judgment і спіноф квінтесенційно японського франчайзу Yakuza. На відміну від основної серії, у Judgment відмовилися від покрокової бойової системи.

Чому чекаємо: Усесвіт Yakuza – найкращий спосіб відвідати Японію, не відвідуючи Японії. Франчайз визначає божевільне поєднання комічного та драматичного, найкраще це проявляється в безлічі мініігор.


Коли: 21 вересня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

New World

Трейлер гри New World

Що це: Перша велика багатокористувацька онлайн-гра від Amazon – усесвіт, у якому завоювання Америки поєднують з елементами фентезі.

Чому чекаємо: Щоб подивитися, чи зможе Джефф Безос у 2021 році створити новий World of Warcraft.

Примітка. 9–12 вересня можна взяти участь у відкритому бета-тестуванні гри.


Коли: 28 вересня

Платформи: PC (Amazon, Steam)

Hot Wheels Unleashed

Трейлер гри Hot Wheels Unleashed

Що це: Аркадні гонки з машинками Hot Wheels – звучить, як втілення мрії кожного школяра.

Чому чекаємо: Hot Wheels нарешті мають отримати хорошу відеоігрову адаптацію. Відповідає за нову спробу італійська студія Milestone, яка запустила серію симуляторів перегонів на спортивних мотоциклах MotoGP.


Коли: 30 вересня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, PC (Steam, Epic Store), Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch

FIFA 22

Трейлер гри FIFA 22

Що це: Щорічне видання головної серії футбольних симуляторів – цього разу з обіцянкою повноцінно використати потужності PlayStation 5 та Xbox Series X/S.

Чому чекаємо: Торік FIFA 21 була доступна для консолей дев’ятого покоління, але повноцінне оновлення запланували на FIFA 22. Головною особливістю нової версії називають Hypermotion Technology – повністю перероблену систему відтворення поведінки віртуальних футболістів, засновану на системі запису рухів справжніх гравців.

Примітка. Окрім того, восени чекаємо на регулярні оновлення в основних спортивних серіях: NBA 2K22 вийде 10 вересня, а NHL 22 – 15 жовтня.


Коли: 1 жовтня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, PC (Steam, Origin), Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, Stadia

Far Cry 6

Трейлер гри Far Cry 6

Що це: Нова частина серії про повалення авторитарних режимів у тропіках. Після Африки, Тихого океану, Тибету й США доведеться розібратися з тираном на острові в Карибському басейні.

Чому чекаємо: Far Cry відомий яскравими краєвидами, відкритим світом та опереточними злодіями в ролі антагоністів. Цього разу роль останнього виконає Джанкарло Еспозіто, ви можете пам’ятати його за роллю поганців у Breaking Bad, «Мандалорцеві» (та Comic Con Ukraine 2021).


Коли: 7 жовтня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, PC (Ubisoft Connect, Epic Store), Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia, Amazon Luna

Metroid Dread

Трейлер гри Metroid Dread

Що це: Одна з головних ексклюзивних серій Nintendo повертається вперше за майже 20 років із фірмовим двовимірним ігровим процесом.

Чому чекаємо: Головний ексклюзив консолі Nintendo Switch цієї осені.


Коли: 8 жовтня

Платформи: Nintendo Switch

Back 4 Blood

Трейлер гри Back 4 Blood

Що це: Паразит позаземного походження спричиняє зомбі-апокаліпсис. Виживати малочисельним неінфікованим доводиться в постійній боротьбі з ордами живих мерців. Добре, що завжди допоможуть друзі, які приєднаються до тебе в кооперативі.

Чому чекаємо: Студія Turtle Rock свого часу створила Left 4 Dead – зразковий кооперативний шутер у зомбі-сетингу, а тепер повертається до коріння з новим поглядом на формат.


Коли: 12 жовтня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, PC (Steam, Epic Store), Xbox One, Xbox Series X/S

Battlefield 2042

Трейлер гри Battlefield 2042

Що це: Cерія шутерів Battlefield розібралася з сучасними терористами та великими війнами XX століття й вирішила повернутися до воєнних дій майбутнього, які раніше випробовували в Battlefield 2142 (і найближчі конкуренти в нещодавніх Call of Duty).

Чому чекаємо: У першому трейлері розробники зі шведської студії DICE демонструють можливості нового Battlefield і його футуристичного сетингу: в один момент пілот винищувача залишає літак, у польоті збиває з гранатомета інший винищувач, а тоді повертається в кабіну. Окрім зброї й інструментів майбутнього, обіцяють вплив стихійного лиха на зразок урагану на локації.


Коли: 22 жовтня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, PC (Steam), Xbox One, Xbox Series X/S

Marvel’s Guardians of the Galaxy

Трейлер гри Marvel’s Guardians of the Galaxy

Що це: Я є Ґрут. Перша відеоігрова адаптація коміксів Marvel про команду лузерів «Вартові галактики» зі Старлордом, Реактивним Єнотом, Ґаморою, Драксом і, звичайно, Ґрутом. Відповідають за гру розробники серії Deus Ex і видавець Square Enix, який торік випустив Marvel’s Avengers.

Чому чекаємо: Як й у грі за «Месниками», у Guardians of the Galaxy можна керувати командою супергероїв Marvel. І, як і в «Месниках», у розробників немає прав на використання зовнішності зірок фільмів Marvel Studios. Натомість обіцяють варіативний ігровий процес за Старлорда, сюжет від одного зі сценаристів Marvel Дена Ебнетта та повну відсутність онлайн-режиму й мікротранзакцій.


Коли: 26 жовтня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, PC (Steam, Epic Store), Xbox One, Xbox Series X/S

Age of Empires IV

Трейлер гри Age of Empires IV

Що це: Четверта частина популярної серії стратегічних ігор, у якій можна розділяти та володарювати за монголів, китайців та англійців.

Чому чекаємо: Розробники обіцяють повернутися до основних принципів найкращої частини серії Age of Empires II. В одній із чотирьох сюжетних кампаній можна буде норманами завоювати Англію.


Коли: 26 жовтня

Платформи: PC (Steam)

Call of Duty: Vanguard

Трейлер гри Call of Duty: Vanguard

Що це: Серія Call of Duty повертається до витоків, у Другу світову війну. У сюжетній кампанії обіцяють і європейський, і тихоокеанський театри війни: від Сталінграда до Перл-Гарбора та Північної Африки.

Чому чекаємо: Найбільше всіх цікавить, звичайно, мультиплеєр: окрім 20 мап для гри онлайн, обіцяють повернення «Зомбі» та новий режим «Пагорб чемпіонів».


Коли: 5 листопада

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, PC (Battle.net), Xbox One, Xbox Series X/S

Forza Horizon 5

Трейлер гри Forza Horizon 5

Що це: Продовження головного ексклюзиву Xbox у жанрі автосимуляторів цього разу з краєвидами Мексики на тлі.

Чому чекаємо: Forza Horizon за майже десять років серії сформував окрему аудиторію від основної серії Forza Motorsport. Якщо Forza Motorsport позиціюють як реалістичний симулятор і відповідь Gran Turismo від PlayStation, то Forza Horizon робить акцент не на професійні спортивні перегони, а на гонки за межами треків і відкритий світ. У п’ятій частині найбільше хочеться ганяти мексиканськими пустелями й узбережжями.


Коли: 9 листопада

Платформи: PC (Microsoft Store), Xbox One, Xbox Series X/S

  • Перевидання

Death Stranding Director’s Cut

Трейлер гри Death Stranding Director’s Cut

Що це: Режисерська версія Death Stranding Хідео Кодзіми адаптована для PlayStation 5.

Чому чекаємо: Хоча б через самоіронію в трейлері за участю головного атрибута серії Metal Gear Solid.


Коли: 24 вересня

Платформи: PlayStation 5

Diablo II: Resurrected

Трейлер гри Diablo II: Resurrected

Що це: Перевидання класичної Diablo II для консолей нового покоління за понад 20 років після прем’єри гри.

Чому чекаємо: Окрім ностальгії, перевидання дасть можливість миттєво перемикатися між оригінальною й осучасненою версіями Diablo II.


Коли: 24 вересня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, PC (Battle.net), Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch

Crysis Remastered Trilogy

Трейлер видання Crysis Remastered Trilogy

Що це: Серія Crysis завжди на перше місце ставила візуальний вигляд, а не ігрову механіку та сюжет, тому не дивно, що у всій красі її хочуть показати на консолях нового покоління.

Чому чекаємо: Багатостраждальний Нью-Йорк руйнували вщент у багатьох витворах мистецтва, але чи не найбільш красиво місто, яке ніколи не спить, виглядало в Crysis 2.


Коли: 15 жовтня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, PC (Epic Games), Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch

Grand Theft Auto V

Трейлер оновленої версії гри Grand Theft Auto V

Що це: Звичайно, найбільш успішна гра попереднього покоління (і всієї історії в бізнесі розваг) мала бути адаптована для нових консолей.

Чому чекаємо: Поки чекаємо на шосту GTA (будь ласка, поверніть нас у Vice City!), усі потужності PS5 і нового Xbox ще раз перевірить оновлена GTA V.


Коли: 11 листопада

Платформи: PlayStation 5, Xbox Series X/S

Обкладинка: EA Games