The Village Україна розповідає про відеоігри, на які ми чекаємо впродовж літа.

 Раніше ми висвітлювали ігри, які вийшли впродовж весни

Necromunda: Hired Gun

Коли: 1 червня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Steam, Epic Games Store, Xbox Series X, Xbox Series S

Трейлер гри Necromunda: Hired Gun

Що це: Шутер у всесвіті настільної гри Warhammer 40 000. Граємо за мисливця на голови, який пробиває собі дорогу на планеті головорізів і виробників зброї.

Чому чекаємо: Підійде, якщо ви є прихильником найбільш популярного у світі варгейму (та хочете щось цікавіше, ніж попередні жанрові спроби в цьому всесвіті на зразок Warhammer 40 000: Space Marine).

Chivalry II

Коли: 8 червня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Epic Games Store, Xbox Series X, Xbox Series S

Трейлер гри Chivalry II

Що це: Розробники серії Chivalry розповідають, що хочуть перенести гравців у масштабні баталії історичних фільмів. У грі від першої особи можна переноситися в середньовічні битви на мечах – і в другій частині обіцяють ще більший масштаб мультиплеєрних баталій.

Чому чекаємо: Якщо набридли онлайн-шутери в стилі Call of Duty і хочеться побігати зі списом замість автомата.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Коли: 11 червня

Платформи: PlayStation 5

Трейлер гри Ratchet & Clank: Rift Apart

Що це: Продовження серії Ratchet & Clank про пригоди котовидного Ретчета й роботовидного Кленка. Головна особливість першої гри франчайзу для PlayStation 5 – постійне переміщення між різними вимірами, які підвантажуються майже миттєво завдяки потужностям консолі нового покоління.

Чому чекаємо: Нова гра від розробників Spider-Man – це завжди подія.

Guilty Gear Strive

Коли: 11 червня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Steam

Трейлер гри Guilty Gear Strive

Що це: Нова частина японської серії файтингів у стилі аніме Guilty Gear. Strive подають як революційну для франчайзу гру, покликану залучати до нього нових гравців.

Чому чекаємо: Варто спробувати, якщо набридли Mortal Kombat, Street Fighter і Tekken.

Chernobylite

Коли: 22 червня

Платформи: Steam, Good Old Games, PlayStation 4, Xbox One

Трейлер гри Chernobylite

Що це: Ще одна спроба перетворити Чорнобильську зону відчуження на сетинг для відеогри, цього разу від польських розробників. Головним героєм Chernobylite є працівник ЧАЕС, який намагається знайти кохану серед сталкерів, монстрів та інших поганців.

Чому чекаємо: Тому що на S.T.A.L.K.E.R. 2 ще доведеться зачекати.

Примітка: Chernobylite вийшов у програмі відкритого тестування Steam Early Access у 2019 році, але офіційно гру випустять в липні. 

Dungeons & Dragons: Dark Alliance

Коли: 22 червня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Steam, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S

Трейлер гри Dungeons & Dragons: Dark Alliance

Що це: Бойовик від третьої особи у всесвіті рольової гри Dungeons & Dragons зі ставкою на кооперативний і мультиплеєрний режими.

Чому чекаємо: Можна повернутися до світу Baldur’s Gate, який свого часу найкраще розкрили BioWare у двох частинах своєї рольової гри.

Scarlet Nexus

Коли: 25 червня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Steam, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S

Трейлер гри Scarlet Nexus

Що це: Новий слешер від розробників серії фентезійних рольових ігор Tales. У головних ролях герої, які рятують людство завдяки силі психокінезу – можливості переміщати предмети в просторі.

Чому чекаємо: Це гра, у якій можна жбурнути автобусом у голову єдинорога-мутанта, пише Eurogamer. Але водночас видання критикує гру за занадто хаотичну бойову систему.

Примітка: Поки можна зіграти в демо-версію Scarlet Nexus на PlayStation.

F1 2021

Коли: 16 липня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Steam, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S

Тизер гри F1 2021

Що це: Щорічне видання офіційного симулятора «Формули-1». F1 2021 стане першою грою в серії після придбання розробників Codemasters (DiRT, Grid) видавцем Electronic Arts за понад мільярд доларів.

Чому чекаємо: Найкращий (і єдиний) симулятор «Королівських перегонів», який підійде й для фанатів реалістичних симуляторів, і для аркадних гравців. Серед класичних гонщиків у F1 2021 – Міхаель Шумахер, Айртон Сенна й Ален Прост.

The Ascent

Коли: 29 липня

Платформи: Steam, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S

Трейлер гри The Ascent

Що це: У кіберпанковому світі падіння великої корпорації спричиняє глобальну війну. Зупинити її може тільки головний герой, але для цього треба пройти безліч рівнів із ворогами, які постійно хочуть його оточити.

Чому чекаємо: The Ascent використовує звичну ще за Diablo ізометричну систему та не дає розслабитися ані на хвилину в бою, але за цим приховується ще й глибока рольова гра, ділиться враженнями від демоверсії PC Gamer. До того ж це один із небагатьох літніх ексклюзивів платформ Xbox.

Kena: Bridge of Spirits

Коли: 24 серпня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Epic Games Store, Steam

Трейлер гри Kena: Bridge of Spirits

Що це: У Кени відповідальна робота: вона супроводжує душі з фізичного світу до світу потойбічного. Та заважають їй у цьому злі духи та монстри. Добре, що відбиватися від них можна жезлом, який перетворюється на лук.

Чому чекаємо: Ще один ексклюзив PlayStation із продуманим ігровим процесом та історією й сетингом для всієї родини.

Обкладинка: PlayStation