«Супергерої серед нас» – це серія ілюстрацій Сашка Даниленка. У ній зображені герої сьогодення – звичайні люди, які проявили надзвичайні здібності хоробрості, людяності, відваги та любові. «Мені завжди подобалися історії супергероїв, епос і комікси. Але наразі немає потреби щось вигадувати, бо легенди народжуються на очах, тільки треба встигати малювати. Україна непереможна, поки є такі супергерої!», – переконаний автор серії Сашко Даниленко.

На The Village Україна ви вже бачили анімаційний хорор від Сашка за мотивами пісні DakhaBrakha чи кліп гурту на трек «Карпатський реп» або ж кліп Kalush та аlyona аlyona на трек «Вода». Анімаційне лірик-відео на пісню аlyona аlyona «Якби я була не я» – теж його робота.

Ми попросили автора розповісти про своїх героїв.


Настя Тиха, ризикуючи власним життям, врятувала цілий загін собак з інвалідністю під час обстрілів Ірпеня російськими загарбниками. Дівчина має серце розміром значно більшим, ніж вся всрата росія. Наразі Настя з врятованими нею собаками перебувають у безпеці, але після цього вона і її чоловік повертались у зону обстрілів неодноразово, щоб врятувати ще більше тварин.


Працівник «Укрпошти» Сергій Чижиков збив російський літак, який бомбив Чернігів.

Новітній літак окупантів Су-34 вчасно отримав відправлену посилку за допомогою ПЗРК «Ігла-1» і швиденько вирушив у пекло на концерт кобзона. В «Укрпошті» прокоментували: «Оце нормально доставив. Пишаємося нашим героєм!».


Ще у перші дні війни хоробра жінка з міста Генічеськ пояснила аграрну інструкцію окупантам. Її слова моментально стали легендарними та пророцькими: «Вы на нашу землю с оружием пришли! Возьмите семечки, положите в карманы себе, чтоб хоть подсолнухи росли!»

Єдина зброя цієї жінки – це крупнокаліберна харизма, проти якої біодобриво з автоматом змогло сказати тільки щось типу невпевненого «мемеме бубубу». Всі, хто прийшли зі зброєю, перетворяться на соняшники.


5 березня вулицями Херсона їхав БТР найбільш обісцяної армії світу. На ходу на нього застрибнув місцевий хлопець з українським прапором в руках. Бронесерфер прокотився під схвальні вигуки демонстрантів, які вийшли на вулиці, щоб показати ворогу, що йому тут не місце. Жодних сумнівів, що після цього бойовий дух окупантів був, як піструн на морозі.


Українські прокльони – перші в світі за мелодійністю та потужністю. За останніми статистичними даними, в Конотопі кожна друга жінка – відьма. Це означає, що «дзюдзюрки» загарбників повідсихають, щойно вони влізуть в енергетичне поле Конотопського адміністративного району. На основі відомого відео з Конотопу. Нищимо ворога вогнем, словом, пікселями, літерами, нотами, сміхом і магією.


Під Каховкою, що на Херсонщині, місцеві роми «скацапиздили» і приборкали російський танк, про це повідомила самооборона Каховки. Тим часом всранозвісні війська окупанта можуть красти тільки курей і монети по одній гривні. Наші роми найкрутіші, і будь який талант має бути максимально ефективно застосований проти ворога.


Захисник українського неба. Грім, який перетворює окупантів та їхні ракети і літаки на перегній класу повітря-чорнозем. Викрадач сердець, таємничий пілот-ас. Найбільш затребуваний вами персонаж для цієї серії малюнків. Привид Києва. Дякуємо тобі!


Українці не втрачають гуманність та піклуються про пухнастих друзів навіть під час війни. Сестри Ольга та Євгенія Драч врятували та вивезли у безпечне місце пів сотні котів з Києва. Дівчата є волонтерками благодійного фонду «ХочуКота». Україна непереможна, поки є такі супергероїні, як сестри Драч та волонтери, які дбають про тварин у цей непростий час!


20 березня лікарка Ірина Кондратова отримала дуже гучний рупор, щоб розповісти світу про ситуацію у Харкові та як приймають пологи в бомбосховищах, поки армія путіна знищує мирне місто. Девід Бекхем тимчасово передав їй доступ до свого інстаграму з понад 70 мільйонами підписників. Ірина є керівницею харківського перинатального центру, вона розповіла у сторіз Девіда, в яких умовах доводиться працювати лікарям і зустрічати новонароджених. Світ має розуміти, що російську агресію треба терміново зупинити. Сподіваємося, що інші селебріті з крупнокаліберними інстаграмами надихнуться прикладом Бекхема. Тегайте інфлуенсерів-важковаговиків, які могли б зробити так само.


Як бонус – стікерпак Сашка про розмаїття українського спротиву.

Ілюстрації: Сашко Даниленко