На секретній локації Києва пройде мистецький фестиваль «4.5.0» – на сленгу українських військових це означає «все спокійно».  «Операція обʼєднаних мистецьких сил», як її називають організатори, триватиме два дні – 27 і 28 травня.

У програмі – виступ репера «Ницо Потворно», віртуальна подорож маршрутом Київ – Бородянка та лекція про курйозні моменти перейменувань топонімів у Києві.

Вартість входу на фестиваль – благодійний внесок. Усі зібрані кошти організатори витратять на автомобіль для одного з підрозділів ЗСУ.

Перший день (16:30–21:30)


Фестиваль відкриває письменник Олег Криштопа – о 16:30 він розповідатиме про «Історію тисячолітньої війни з Росією і секрет стійкості українців». Він спробує «суто науково обґрунтувати», чому кінець росії настане саме завдяки українцям.

Після цього – виступи гуртів Junket, Ukie’z і «Хамерман Знищує Віруси», які триватимуть до кінця вечірньої програми.

Концерт імпровізаційного гурту Junket

ДРУГИЙ ДЕНЬ (13:00–19:00)


Воєнна кореспондентка Євгенія Подобна о 14:45 проведе віртуальну подорож маршрутом Київ – Бородянка із «зупинками» в Ірпені, Бучі, Ворзелі, Немішаєвому та Клавдієво-Тарасовому.

О 16:50 історик Тиміш Мартиненко-Кушлянський разом із журналісткою Анаід Агаджановою обговорюватимуть курйозні перейменування топонімів Києва, починаючи з радянських часів.

На музичній сцені до 19:00 виступатимуть інді-гурт Andzh, дует Антона Слєпакова («ВГНВЖ») та Андрія Соколова – Warнякання, а також репер «Ницо Потворно».

Усі два дні також проходитимуть кіносеанси від кінооб’єднання Babylon'13 – показуватимуть фільми, зняті протягом останніх трьох місяців у містах і селах України.

На локації відкриють виставку плакатів та ілюстрацій, а також облаштують виїзну радіостудію – там усі відвідувачі зможуть записати послання до захисників і захисниць України.


Коли

27 травня (16:30–21:30)

28 травня (13:00–19:00)

Де

м. Київ, секретна локація


 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка та фото: Junket, «Ницо Потворно»