26 квітня з Києва вирушить перший в Європі арт-потяг. Він прямуватиме до Маріуполя, щоб доставити усіх охочих на Startup ГогольFest.

Для пасажирів потягу фестиваль розпочнеться ще в дорозі: ГогольTRAIN розфарбують українські художники, він матиме вагон-ресторан від бару «Хвильовий» та вагон-сцену, де відбуватимуться виступи. Дізнаємося в організаторів, як і навіщо їхати на ГогольTRAIN у Маріуполь.

Що таке ГогольTRAIN?

Це перший в Європі арт-потяг, для пасажирів якого фестиваль починається ще в дорозі. «Це не просто чартер до фестивальної локації, а сам по собі івент і культурне явище на колесах», – зазначають організатори. У потязі будуть їхати учасники фестивалю – актори, художники, музиканти, режисери, митці та усі охочі, хто придбає квиток.

Потяг складатиметься з п’яти плацкартів, трьох купе, вагону зі сценою, вагону-ресторану від бару «Хвильовий». Перед відправленням ГогольTRAIN розфарбують українські художники.

Тизер ГОГОЛЬTRAIN 2019

ГогольTRAIN відправляється з Києва, але на нього можуть потрапити також охочі з Вінниці та Дніпра. З Вінниці учасники добиратимуться двома попередньо замовленими вагонами в «Укрзалізниці» і прибудуть у Київ перед відправленням ГогольTRAIN. Дніпро буде на шляху потягу, тому охочі можуть підсісти в арт-потяг.

Залежно від точки відправлення, можна придбати Kyiv Pack, Vinnytsia Pack та Dnipro Pack. У кожну путівку входить абонемент на нічну сцену фестивалю Startup GogolFest та проживання в готелі на всі дні фестивалю. Головна музична сцена та більшість подій Startup ГогольFest – безкоштовні, платними є лише окремі події та вистави.

Що відбуватиметься в ГогольTRAIN у дорозі?

Вагон-ресторан постане у вигляді стилізації під ретро-бар першого класу у міжнародних потягах минулого століття у поєднанні із сучасним подільським андеграундом. Ідейна команда вагону – подільський бар «Хвильовий».

Вагон-сцена матиме музичну програму. Зокрема, тут виступатимуть проекти «Мало», Sheetel. Також у вагоні буде сет електронної музики від Nestor.

Всі пасажири і пасажирки потраплять у документальну стрічку від подільського режисера Степана Кулини про ГогольTRAIN. Робота над стрічкою вже почалася, до неї увійдуть підготовка, дорога і сам фестиваль.

Хто розмалює ГогольTRAIN?

Ззовні потяг буде розфарбований художниками, зокрема такими митцями, як Sestry Feldman, We bad (Лєра Схемка та Максим Павлюк), ColoTeam. Усередині організатори теж планують створити точки взаємодії, аби учасники могли оформити вагон написами, малюнками, постерами, картинами, стікерами.

Розфарбування потягу погодили з «Укрзалізницею». ГогольTRAIN буде використовуватися і після завершення фестивалю. «Ці вагони будуть їздити країною як музей, який буде розповідати людям про сучасне мистецтво», – розповідає організатор Денис Угорчук.

Розклад арт-потягу:

Від’їзд з Києва: 26 квітня о 19:03

Прибуття до Маріуполя: 27 квітня о 10:00

Від’їзд з Маріуполя: 30 квітня о 18:07

Прибуття до Києва: 1 травня о 12:20.

Скільки: Kyiv Pack та Dnipro Pack – 1750 гривень (плацкарт); 2100 гривень (купе); Vinnytsia Pack – 2150 гривень (плацкарт)

Лінк

Фото:  ГогольFest