Учасники першого півфіналу пісенного конкурсу Євробачення – Швеція, Грузія, Австралія, Албанія, Бельгія, Фінляндія, Азербайджан, Португалія, Греція, Молдова, Чехія, Кіпр, Вірменія, Словенія, Латвія, Чорногорія, Польща та Ісландія. Півфінал почнеться у вівторок, 9 травня о 22:00.

У фіналі 13 травня точно виступлять Великобританія, Німеччина, Франція, Італія, Іспанія та Україна.

Robin Bengtsson

ШВЕЦІЯ

Виконавець виступить із піснею «I Can’t Go On». Робін – колишній мотокрос-райдер, захоплюється музикою, подорожами, багато часу приділяє батьківству. Коли йому було 13 років, він почав грати на гітарі, а до цього грав на трубі.

Tamara Gachechiladze

Грузія

Представлятиме свою країну співачка з піснею «Keep The Faith».

Тамара Гачечиладзе з 1997 року – солістка концертного оркестру Тбілісі.

Тамара була учасницею гурту, обраного представляти Грузію на конкурсі Євробачення в 2009 році, що називався Stephane і 3G. Тоді Грузія відмовилася від участі у конкурсі, що відбувався у Москві, тому що Європейська мовна спілка (ЄМС) попросила змінити слова пісні «We Don’t Wanna Put In» через співзвучність із прізвищем російського президента Путіна.

Isaiah

Австралія

Виконає пісню «Don’t Come Easy». Ісая – перший представник корінних австралійців на сцені Євробачення. Співак каже, що дотепер ніколи не був у Європі.

Lindita Halimi

Албанія

На Євробачення-2017 приїхала з піснею «World». Виконавиця співає на 10 мовах, також може виконати оперу та зіграти на піаніно.

Blanche

Бельгія

Співачка виступить із піснею «City Lights». Бланш привернула увагу відомої бельгійської співачки та авторки пісень Pierre Dumoulin. У співпраці з продюсером Тімом Бреном, відомим за його роботи з London Grammar, Aurora, Birdy, вони свторили "City Lights". Це авантюрний поп-трек, записаний разом із хором.

Norma John

Фінляндія

Інді-поп-дует представить на Євробаченні-2017 пісню «Blackbird».

Лассе (Lasse Piirainen) і Ліна (Leena Tirronen) займаються музикою разом вже 15 років та виконують лише власні пісні.

Dihaj

Азербайджан

Dihaj (Діана Хаджієва) виконає пісню «Skeletons». У 2014 році в Баку співачка створила гурт Dihaj, який почав займатися електронною музикою. Музичні критики назвали групу «експериментальними вбивцями поп-музики».

Salvador Sobral

Португалія

На Євробаченні у Києві співак представлятиме пісню «Amar Pelos Dois». Співак мешкав у США, потім – у Барселоні, де навчався Taller де Musics.

Demy

Греція

Співачка представлятиме Грецію на Євробаченні-2017 з піснею «This is love». На музику Демі  вплинули різні музичні напрямки – джаз, соул, рок-н-рол і r’n’b.

Sunstroke Project

Молдова

Гурт виконає пісню «Hey Mamma». Sunstroke Project поєднує скрипку, саксофон і танцювальну музику. У 2010 році гурт представляв Молдову на Євробаченні разом із Олею Тірою (Olia Tira).

Martina Bárta

Чехія

Конкурсна пісня співачки – «My Turn». Чеська джазова співачка, грає на валторні, була учасницею гурту 4 To The Bar (Франкфурт-На-Майні).

Hovig Song

Кіпр

Представить Кіпр на Євробаченні піснею «Gravity». У 2010 та 2015 роках музикант брав участь в національному відборі на Євробачення і обидва рази проходив до фіналу.

Artsvik

Вірменія

Виступить з піснею «Fly With Me». Вірменська та російська співачка, учасниця 2-го сезону шоу «Голос».

Omar Naber

Словенія

Співак виконає пісню «On My Way». Омар почав займатися музикою у 16 років. Він уже представляв свою країну на конкурсі у Києві в 2005 році. Тоді його авторська пісня називалася «Stop».

Slavko Kalezić

Чорногорія

Співак вийде на сцену із піснею «Space». Славко захоплюється мистецтвом, грає в театрі, мав успіх у кіно і на телебаченні.

Kasia Moś

Польща

Польська виконавиця виступить із піснею «Flashlight». Батько співачки Марек Мош – скрипаль, музикант і режисер камерного оркестру AUKSO. Джоанна, мати Касі, також займається музикою і грає на скрипці. Матеуш – брат Касі – скрипаль і композитор, він спродюсував її дебютний альбом.

Ще у школі, Кася навчилася грати на віолончелі та фортепіано.

Співачка брала участь в польському відборі на Євробачення тричі – у 2006 році з піснею, у 2016 році та у 2017 році.

Svala

Ісландія

Виконавиця представить Ісландію з піснею «Paper». У 1999 році Свала підписала один з найбільших контрактів звукозапису, що коли-небудь підписували ісландські артисти, з EMI в Сполучених Штатах.

Свала у 2007 році випустила власну лінійку дизайнерського одягу для H&M.