Фестиваль «Чілдрен Кінофест» оголосив програму V Фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків.

Цього року «Чілдрен Кінофест» відбудеться з 25 травня по 3 червня в 20 містах по всій Україні. Почесна амбасадорка фестивалю – Лариса Денисенко.

До конкурсної програми фестивалю увійшло сім фільмів для глядачів від 4 років, відібраних на найбільших європейських кінофорумах.

Відкриє ювілейний «Чілдрен Кінофест» документальна стрічка «Земля: Один вражаючий день» від британської студії BBC.

Україну на фестивалі цього року представляє фентезі «Сторожова застава». Фільм Юрія Ковальова став одним із лідерів за касовими зборами серед національних стрічок, зібравши у прокаті понад 19 млн гривень.

Також у програмі «Чілдрен Кінофесту» – дві стрічки з юнацького конкурсу Берлінського кінофестивалю Generation: «Сів заблукала уві сні» та «Маленька гавань».

У рамках фестивалю також пройде українська прем’єра найкращої французької анімаційної стрічки за версією премії «Сезар» – «Великий злий лис та інші історії». Фільм про пригоди звірів створений у техніці акварельної анімації.

Кадр з фільму «Великий злий лис та інші історії»

Закриє фестиваль володар Гран-прі минулого року – британський фентезі-фільм «Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу», екранізація бестселера англійської письменниці Джорджії Бінг.

Переможець конкурсної програми фестивалю визначається глядацьким голосуванням – на вході до кінозалу гості отримують бюлетень, у якому ставлять оцінку фільму.

Вхід на всі покази – безкоштовний, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю. Реєстрація стартує 20 травня.