«Димна суміш» виступила у Києві після 5-річної перерви. Гурт тимчасово розпався у 2012 році. Тоді соліст Саша Чемеров поїхав до Каліфорнії. У 2016 музиканти «ДС» дистанційно записали два треки. А у 2017-му каліфорнійський проект Чемерова The Gitas видав альбом.

The Village Україна йде на концерт у Sentrum, співає та намагається відтворити деталі першого після багаторічної перерви концерту «Димної суміші» у Києві.

Фото: Женя Люлько

7:56

Вхід до Sentrum. Пропонують випити із загорнутої у папір пляшки з чимось солодким і алкогольним.

8:00

Сходи, перевірка безпеки. Група хлопців поруч пояснює комусь: «Ми зі Стрия всі». Зала наповнюється – організатори повідомили про sold out.

8:29

Хлопці зі Стрия скандують «Дзідзьо! Дзідзьо!».

8.46

Біля сцени співають «Як тебе не любити, Києві мій!». Хлопці зі Стрия відповідають класикою від Віктора Павліка: «Ні обіцянок, ні пробачень! Все сталося само собою».

8.50

Під вигуки «О! О! Ооооо! Давай бл*дь!» виходить барабанщик «Димної суміші» Олег Федосов. Сьогодні він гратиме з The Gitas. За ним – Саша Чемеров і бас-гітарист Сел Рамаззіні.

«Hell yeah! We f*cking love you!»

З третьої пісні починається слем. Він стихатиме на мить лише кілька разів і між виступами The Gitas та «Димної суміші».

Між треками Сел перепитує: «Hell yeah?»

На сцені троє музикантів і четверо операторів. А, ні. П'ятеро операторів.

9:20

The Gitas закінчують. Сел йде зі сцени останнім, загорнувшись в прапори України та Гватемали.

9:35

Sentrum співає: «Я вже давно шукаю теплий океан, Щоб бути там я все віддам».

9:40

На сцені з’являється «Димна суміш». З перших акордів зрозуміло, що починають з «В країні ілюзій», трек з однойменного альбому 2008 року.

9:49

«Шість років. I ви все ще воїни дощу», – каже Чемеров зі сцени. «Очі кольору вогню, І палає місто, Досить гратися у війну, Вона зла й не чиста…» – виконують виданий вже у 2016 трек «Зламані». Частина тексту – вірш Ліни Костенко.

Біля сцени танцюють друзі музикантів. Серед них – Іван Дорн, Костя Боровських (Чемеров працює з гуртом «Агонь»), гітарист The Gitas.

9:57

Через 17 хвилин після початку виступу Саша Чемеров вже без футболки, Дорн вже на сцені, Костя Боровських влаштовує стейдждайвінг. В залі розганяють circle pit. «Це стара школа, це клята школа!».

За кілька хвилин в натовп зі сцени летить Альберт Цукренко з «Хамерман Знищує Віруси». За мить туди ж падає Дорн.

10:09

«Я вже давно шукаю теплий океан, Щоб бути там я все віддам.
Sex, drugs, rock'n'roll, Славу, гроші, душу й тіло, Я йду в океан!»

10:15

Чемеров робить сальто, стрибаючи у натовп. За мить повертається, доспівує.

10:30

«Я не знаю, чи живий, чи вмираю… Знову між пеклом і раєм герой помре молодим. Ні, я не цього чекаю!»

На фінальній пісні «О Боже мій» (2016) Чемеров віддає гітару «Льоші, який підібрав багато пісень The Gitas та «Димної суміші».

10:40

Гурт повертається і співає ще дві пісні на біс. «Втомлений до смерті, Від позерства і багна. Напищеність і впертість, Наслідок – війна».

Чемеров стрибає у натовп. Концерт закінчується.

А ні, не закінчується. Чемеров повертається на сцену, влаштовує там слем, збиваючи на своєму шляху гітариста і операторів.

UPD. Концерт закінчився ще одним бісом – для всіх, хто лишився, Чемеров під гітару виконав «Не мовчи». (by Maxim Komlev)