15–16 травня влаштують щорічний фестиваль креативності та підприємництва House of Europe Festival. Цього року івент проведуть у Дніпрі в Центрі сучасної культури. Тема цьогорічного фестивалю «Як креативні індустрії змінюють постіндустріальні міста». На ньому європейські й українські експерти виступлять із лекціями та безкоштовно проконсультують місцевих креативних підприємців. 

Також на івенті влаштують воркшопи, знайомства зі стартапами, кінопокази та концерти просто неба. А підприємці-початківці зможуть узяти участь в онлайн-змаганні креативних стартапів Creative Business Cup Ukraine 2021. Переможець отримає 1000 євро та можливість представити Україну на всесвітньому Creative Business Cup BRIGHT. Завершать програму покази сучасного українського кіно, виступ гурту «Вагоновожатые» та діджей-сети від локальних музикантів.

«House of Europe Festival познайомить дніпрян із тими, хто вже сьогодні створює майбутнє: від експертів-практиків можна буде дізнатись, як використовувати потенціал креативних індустрій у постіндустріальних умовах. Фестиваль стане дводенною платформою для нетворкінгу та співпраці між представниками креативних спільнот із Дніпра, України та Європи й тими, хто прагне до них долучитись»– організатори фестивалю.

Серед хедлайнерів івенту:

 Даан Розегаарде (Роттердам, Нідерланди) – митець, засновник лабораторії соціального дизайну Studio Roosegaarde, яка нещодавно презентувала концепцію «штучного сонця», що має зробити громадські простори безпечнішими

• Куба Снопек (Вроцлав, Польща) – дослідник, продюсер, викладач архітектури, та співавтор проєкту «Сцена»

• Осаму Окамура (Прага, Чехія) – архітектор, директор міжнародного фестивалю та конференції reSITE

• Radioaktive Film (Київ) – продакшн-студія, яка створює фільми та кліпи для таких гуртів: Coldplay, Years & Years, Tame Impala, Foals.

  • Надія Парфан (Київ) – режисерка, кураторка, засновниця онлайн-кінотеатру Takflix
  • Гвідо Мебіус (Берлін, Німеччина) – продюсер експериментальної музики та піарник
  • Ірена Болюнчич Грачін (Загреб, Хорватія) – президентка мережі європейських незалежних культурних центрів Trans Europe Halles
  • Володимир Воробей (Львів) виконавчий директор PPV Knowledge Networks, фасилітатор Creative Enterprise Programme
  • Кеті Бойд (Глазго, Велика Британія) – засновниця й артдиректорка мистецької агенції Cryptic
Надія Парфан – режисерка, кураторка, засновниця онлайн-кінотеатру Takflix
Гвідо Мебіус – продюсер експериментальної музики та піарник

Відвідати фестиваль можна безкоштовно за умови попередньої реєстрації. Через карантинні обмеження кількість місць буде обмежена. Подію проведуть з урахуванням усіх протиепідемічних вимог, а всі глядачі пройдуть обов’язкове тестування на COVID-19 перед входом на територію фестивалю.

Гурт «Вагоновожатые»

House of Europe Festival – івент від тимчасового хабу Дому Європи, який працював у Центрі сучасної культури у Дніпрі протягом березня та квітня 2021 року.


Матеріал підготовлено за підтримки House of Europe