Національний онлайн-кінотеатр sweet.tv відкриває власний Фонд розвитку українського кіно й телебачення (ФРУКТ). Його створили для фінансування нових проєктів українських режисерів.

Режисер Любомир Левицький на презентації проєкту «Голлівуд в Україні»

У Фонд будуть перераховувати по 10 гривень із кожного під’єднання до sweet.tv. На ці кошти фінансуватимуть нові кінопроєкти в Україні. За словами команди, так користувачі зможуть зробити внесок у створення нового українського кіно.

на яких стрічках фокусується Фонд sweet.tv?

 Дебативне (суперечливе – ред.) історичне кіно, що нагадуватиме українцям історію нації. 
 Стрічки для масового глядача: комедії, бойовики, фільми на гострі соціальні теми тощо. Герої фільмів будуть говорити сучасною українською мовою. 
 Авторські стрічки, які зніматимуть молодь і студенти факультету кіно й телебачення.

Першим проєктом у межах діяльності Фонду розвитку кіно стане серіал «Стартапери». Цей український ситком про IT-підприємців випустять на платформі 16 листопада. У комедії покажуть друзів, які працюють над власним стартапом. Автори серіалу співпрацювали з підприємцями, щоб зобразити реалії бізнесу. За їхніми словами, це дозволило показати поступові кроки створення власної справи в серіалі.

Ахтем Сеітаблаєв на презентації проєкту «Голлівуд в Україні»

У межах Фонду створили проєкт «Голлівуд в Україні», що випускатиме кіноконтент. 5 листопада його презентували режисерам, акторам, акторам дубляжу й іншим представникам індустрії.

«Ми думаємо, що спільні зусилля значно важливіші, ніж одноразова акція підтримки, адже це дає людям відчуття причетності. Уявіть, що з вашою допомогою молодий режисер зняв фільм, який здобув перемогу на міжнародному кінофестивалі. Або фільм, знятий за вашої підтримки, вийшов на екрани кінотеатрів. Ви б сходили на нього в кіно? Обговорювали б це з друзями? Гадаємо, що так», – зазначає директор sweet.tv Олександр Резунов.


sweet.tv – національний онлайн-кінотеатр із доступом до українського національного та преміального HD-телебачення, серіалів, українських фільмів, а також рейтингових світових стрічок від Disney, Universal, Paramount і Sony з українською доріжкою. Увесь контент можна дивитися в HD-якості на будь-яких пристроях (телевізор, планшет, комп’ютер, смартфон).

Інтерфейс застосунку sweet.tv інтуїтивно зрозумілий. Платформа працює навіть на слабких пристроях, а її робота залишається стабільною з мінімальною швидкістю інтернету. Це дозволяє дивитися фільми, серіали та телеканали навіть у горах чи в дорозі. Також є можливість поставити телеефір на паузу та переглядати передачі в записі впродовж 14 днів.

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ Sweet.tv