Марі Карачина – українська бігунка, сертифікована тренерка спортивної федерації USA Track & Field, блогерка та авторка книги «Never Stop». Марі пробігла десятки марафонів, серед яких шість головних, що входять у серію World Marathon Majors.

Цього року вона очолила новий проєкт – спорт-подорожі для знайомства з біговими клубами в різних містах України. Перший тур охопив Вінницю, Житомир і Тернопіль. Швидко змінювати локації Марі змогла завдяки кросоверу Suzuki Vitara. «Неймовірні враження, нові знайомства, дорогоцінні ідеї з мінімальними витратами – це те, чим можна охарактеризувати нашу поїздку», – коментує проєкт Марі.

The Village Україна разом з Suzuki розповідають про розвиток трьох спортивних клубів України.

  перша Зупинка 

NoBoringRunners у Вінниці

Першим у серії спорт-подорожей Марі став біговий клуб NoBoringRunners у Вінниці. Його головна особливість – орієнтованість не на міські забіги, а на маршрути з перешкодами. Також замість планки перед світлофором, яку часто виконують бігуни, учасники клубу пропонують робити бурпі (комплекс вправ на витривалість). Разом з бігунами NoBoringRunners Марі подолала 9 кілометрів дистанції містом.

Забіг на довгі дистанції у клубі зазвичай проводять щосуботи, заздалегідь обираючи мальовничі маршрути навколо міста. У неділю ці краєвиди замінюють на ліси. А протягом тижня клуб влаштовує бігові вправи на світанку й трейлові забіги. Сьогодні клуб налічує 138 бігунів з Вінниці, а також кілька людей з Києва та Львова.

Організаторка та ідейна керівниця NoBoringRunners – Людмила Шуляєва.

Як дістатися. Шлях Київ – Вінниця становить близько 250 кілометрів. Від Києва до Білої Церкви дорога проходить легко завдяки новій швидкісній трасі та зручній навігації. Але від Білої Церкви до Вінниці можна натрапити на дорожні перешкоди: вибоїни на асфальті, затори, бездоріжжя.


 Друга зупинка

Tiger Run Club у Житомирі

Наступна зупинка – Житомир і клуб Tiger Run Club, який заснували 4 вересня 2018 року. А вже 8 вересня завдяки тренеру Дмитру Сидорову його учасники взяли участь у «Космомарафоні» з гарним результатом три кілометри для 90% учасників.

Разом з Tiger Run Club Марі вийшла на пробіжку о 10 ранку. Через кілометр до бігунів приєднався чорний собака. Учасники клубу пояснили, що пес Кіпчоге під час півмарафону пробіг всю дистанцію попереду автомобіля супроводу. Відтоді він є їхнім талісманом.

Сьогодні біговий клуб Tiger Run Club розташований у спортивному залі Pantera, де є спеціальне приміщення для тренування бігу з перешкодами.

Клуб позиціонує себе як підготовчий центр для бігу з перешкодами. Він налічує 50 учасників, а щомісяця до клубу приєднуються нові люди. Організаторка клубу Людмила Олексюк називає бігунів Tiger Run Club своєю біговою сімєю.

Як дістатися. На шлях Київ – Житомир ви витратите не більше ніж півтори години. І це з урахуванням перерви на ранкову каву. Команда Run21 разом з Марі проїхали 127 кілометрів дистанції. За цей час Suzuki Vitara в середньому «вживала» 6,2 літра пального.


 Третя зупинка

Ternopil Running Club

у Тернополі

«Завжди готові перемагати», – так позиціонує себе клуб Ternopil Running Club, в який входить 42 учасники. Чотири тренери активно працюють над розвитком клубу та постійно впроваджують нові активності. Кажуть, що чисельність Ternopil Running Club в середньому збільшується на два-три нових учасники щомісяця. В планах у TerRun, як скорочено називають клуб організатори, підкорення тріатлону.

На ранкову пробіжку з Марі вирушив майже повний склад Ternopil Running Club. Найпопулярніший маршрут – 10 кілометрів понад Тернопільським ставом. Деякі ділянки маршруту – трейл, а ще є ділянка лісу. 

Після чого фінішувати треба на набережній, яку тернополяни називають «Монако». До речі, в місті проводять щорічний півмарафон, маршрут якого складається з двох кіл навколо озера. Дорога маршруту не дуже хороша, але в клубі чекають на покращення траси.

Як дістатися. Шлях до Тернополя – найдовший і тривав 4 години 20 хвилин. Дорога до міста легка завдяки Львівській трасі. Але поворот з Рівного потребує особливої уваги та обережності, адже поверхня дороги вибоїста. Suzuki Vitara – легкий та комфортний позашляховик, який виручає навіть у найнепередбачуваніших місцях маршруту.

Приєднатися до клубу

Матеріал підготовлено за підтримки