Платівка – це артефакт для меломана. Звук на вініловому програвачі відрізняється від цифрової версії й розкриває знайомі пісні з нового боку. А доповнити враження можна живим виступом виконавця.

The Village Україна разом із корнером платівок Значит Vinyl розповідають, кого слухати на вінілі цього літа.

Foals – Everything Not Saved Will Be Lost. Part 1

Коли: 27 серпня, «Арт-завод Платформа».

Із першим тизером кліпу Foals на пісню Exits стало зрозуміло – на нас чекає щось грандіозне. Так і сталося. Гурт не просто анонсував вихід нового альбому, а презентував дві його частини. Everything Not Saved Will Be Lost. Part 1 складений з діаметрально протилежних емоцій та сентенцій. Це епітафія сучасного світу, діалог зі слухачем про найгостріші проблеми та одвічні питання. Аби зрозуміти усі метафори альбому, необхідне повне занурення.

Ціна: 1011 грн

МО – Forever Neverland

Коли: 18 липня, Sky Family Park.

Новий альбом МО є логічним продовженням її першого ЕР. Головна тема Forever Neverland – небажання старіти, ставати нудною та манірною занудою. Вдало поєднуючи свої інді-симпатії та діджейські навички в стилі електро, MO створює бадьорі танцювальні історії. Way Down, I Want You і Blur – кожен трек має своє обличчя, проте всі вони – зі спільною клубною енергією.

Ціна: 851 грн

KISS – Alive!

Коли: 16 червня, НСК «Олімпійській».

Першим концертним альбомом ветеранів рок-музики KISS став Alive!. Він є одним з найуспішніших альбомів, що найдовше протримався в музичних чартах за всю історію гурту. Фотографію для обкладинки зробили під час репетиції в Michigan Palace. А банер «KISS», що зі зворотного боку обкладинки, фотографу Фіну Костелло передали фанати незадовго до початку шоу – з проханням отримати автограф від учасників групи. Костелло виконав їхнє прохання, але банер так і не знайшли.

Ціна: 1104 грн

30 Seconds To Mars – Beautiful Lie

Коли: 17 липня, Sky Family Park.

У далекому 2005 році вийшов альбом Beautiful Lie американців 30 Seconds To Mars. І що з того? Крутість полягає в тому, що цей альбом вміщує одразу чотири головних хіти гурту: Attack, A Beautiful Lie, The Kill та From Yesterday. Якщо не знаєте, який саме альбом подарувати фанатові, не вагаючись, обирайте Beautiful Lie. Його записували в п'яти країнах на чотирьох різних континентах впродовж трьох років – аби поєднати запис альбому з акторською кар'єрою соліста Джареда Лето.

Ціна: 950 грн

The 1975 – 1975 та A Brief Inquiry Into Online Relationship

Коли: 1 серпня, «Арт-завод Платформа».

Хлопці з гурту The 1975 спершу записали чотири ЕР, а потім вже наважилися випустити довгоочікуваний лонгплей 1975. За цей час вони дещо змінили своє звучання та поєднали пост-рок, поп-рок і неоновий синті-поп 80-х, трохи хіп-хопу та акустики. І  лишили пару треків у звичному саунді. За змістом дебютний альбом гурту – доволі особистий. Трек UGH оповідає нам про кокаїнову залежність соліста Метті Хілі та спроби її позбутися. She Lay Down – це історія про матір Метті, яка страждає на післяпологову депресію. Другий альбом A Brief Inquiry Into Online Relationship – це гарна можливість для гурту увійти в історію та залишити свій спадок.

Ціна: 950 грн та 1130 грн

The Chainsmokers – Memories…Do Not Open

Коли: 11 липня, ВДНГ.

The Chainsmokers – американський дует електронщиків. Трек Closer у колаборації з Halsey встановив світовий рекорд і протримався 28 тижнів у п’ятірці треків Billboard Hot 100. Свій перший лонгплей Memories…Do Not Open хлопці випустили через п’ять років від початку своєї роботи. В одному з інтерв'ю вони наголосили, що слова пісень вийшли сумними та похмурими, бо народилися після довгого шляху до самоусвідомлення та прийняття себе.

Ціна: 851 грн

Bring Me The Horizon – AMO

Коли: 16 липня, Sky Family Park.

Із виходом нового альбому AMO метал-гурту Bring Me The Horizon багато фанів зреагували у стилі: фу, попса! Проте життя та музика мають тенденцію до змін. Тому цей альбом є квінтесенцією канонів сучасної альтернативної сцени. Здається, хлопці взяли напрям на нові музичні вершини. Це експериментальний альбом з елементами електроніки, танцювальної музики та оркестрових вставок. Проте і старого доброго металкору вистачає. 

Ціна: 915 грн

Cigarettes After Sex – Cigarettes After Sex

Коли: 14 червня, клуб Atlas.

У цьому році гурт буде тішити публіку своїм концертом вже 14 червня – рівно через рік після попереднього виступу. Дебютний альбом не має чіткого меседжу, радше має на меті розслабити та ввести слухача у фантастичний сон. Адже, за словами фронтмена гурту, всі ідеї він черпає саме там. Солодкі меланхолійні пісні альбому, такі як Nothing Gonna Hurt You, Baby, працюють як антидепресанти.

Ціна: 918 грн

Tom Odell – Jubilee Road

Коли: 20 липня, ВДНГ.

Якщо ви ніколи не чули пісню Another Love Тома Оделла – вам просто так здається. Ви швидко впізнаєте мотиви, якщо хтось поряд почне її наспівувати. У 2013 році Оделл отримав премію Brits Critics’ Choice Award 2013 і став першим чоловіком-переможцем за всю історію існування нагороди. На написання останнього альбому Jubilee Road Тома надихнули сусіди в Лондоні. «На той час я насправді думав про те, щоб узяти перерву від музики на шість місяців. Проте я переїхав у цей будинок і відчув натхнення від сусідів та спільноти. У результаті я дуже швидко написав новий альбом».

Ціна: 819 грн

Rag'n'Bone Man – Human

Коли: 17 липня, Sky Family Park.

Всі ми лише люди, що кожного дня замислюються про плинність життя і своє призначення у ньому. Але британець Rag'n'Bone Man вірішив не просто думати, а діяти. Його трек Human швидко очолив усі хіт-паради та лунав з кожного програвача. Дебютний студійний альбом розійшовся тиражем 117 000 копій протягом першого тижня. Головними інструментами альбому є голос і пристрасть, співпереживання і різкі інтонації. Тож готуємося до виступу Rag’n’Bone Man на U-Park.

Ціна: 851 грн

The Subways – The Subways (White Vinyl)

Коли: 14 липня, ВДНГ.

«Be my, be my, be my little Rock & Roll Queen» – це та пісня, яку, мабуть, кожен хлопець має заспівати для своєї дівчини. І якщо ви ще не зробили цього, у вас ще є шанс на Atlas Weekend, де The Subways будуть серед хедлайнерів. Цікаво, що склад гурту ніколи не змінювався, а останній альбом The Subways фінансували з використанням краудфандинг-кампанії.

Ціна: 750 грн


Цього літа концертний графік – щільний, як ніколи. Значит Vinyl уважно слідкують за всіма анонсами та щоденно поповнюють асортимент. Кожен меломан зможе придбати платівку улюбленого гурту та зберегти враження від концерту.

Із повним асортиментом платівок можна ознайомитися в корнері за адресою: Київ, вул. Ірининська 5\24, або ж на сайті.


матеріал підготовлено за підтримки