У холодний осінній сезон переходимо від фестивалів просто неба до більш камерних виставок і лекцій у музеях та галереях. Наприклад, німецький культурний центр Goethe-Institut пропонує насичену культурну програму  в Україні із сучасними німецькими виставами та мистецькою програмою про людей із синдромом Дауна. Крім того, Goethe-Institut запрошує на виставку про визначні технічні винаходи та сучасні дослідження.

The Village Україна спільно з Goethe-Institut дізнається про те, які події варто відвідати і чому.


Перформанс Touchdown 21

Дата: 7 листопада о 19:00

Де: креативний простір Izone, вул. Набережно-Лугова, 8

Вхід вільний

Більше на сайті Goethe-Institut в Україні

Що таке синдром Дауна та яка його природа? Як живуть люди з ним у Німеччині та в Україні? Сценічна подія Touchdown 21 mini шукає відповіді на ці запитання. До обговорення залучать людей із синдромом Дауна. Перформанс відбудеться у рамках виставки «Що важливо», яка проходить з 19 жовтня по 8 листопада в Izone. Це 40 мистецьких робіт, відібраних кураторами, що досліджують життя людей із цим синдромом. До проекту увійшли роботи сучасних українських та німецьких митців. А також роботи, реалізовані в партнерстві з людьми із синдромом Дауна.

Дізнатися більше про виставку можна буде на безкоштовному кураторському турі від мистецтвознавиці Марії Ланько 6 листопада о 19:00.

8 листопада 0 19:00 – офіційне закриття виставки з партнерами та учасниками. Після чого можна буде долучитися до художньої сесії DRINK & DRAW. Вартість участі у фінісажі – 100 гривень.


Вистави: «ВИБІР. Документальний театр»

Дата: 23-24 листопада

Де: театр імені Івана Франка, площа Івана Франка, 3

Вхід: 50 грн

Подія на Facebook

Незалежні театральні групи з України, Німеччини та Росії створили театральні постановки на тему нових суспільних договорів. Участь у проекті взяли колективи «Інтеробенг», «Театр.doc» та «Центр ТЕКСТ». Вони презентують вистави на гостросоціальні теми про поняття влади, майбутнє Європи та демократію в Росії. Усі вистави транслюватимуть у форматі онлайн.


Виставка «Німеччина – країна винахідників»

Дата: З 31 жовтня по 12 листопада, вт-нд 11:00-19:00,
пн 11:00-16:00

Де: музейно-виставковий центр «Музей історії Києва», вул. Б. Хмельницького, 7

Вхід вільний

Реєстрація на групові екскурсії для учнів та студентів

Цікавитеся технологіями та інноваціями в природничих науках? Нова виставка від Goethe-Institut розповідає про історичні й останні німецькі винаходи та інновації. До того ж тут можна оглянути німецький дослідницький простір. Виставка вже кілька років подорожує світом та особливо цікава учням і студентам.


Бібліотека та журнал

ДАТА: вівторок-субота з 9:00 по 19:00

ДЕ: вул. Волоська, 12/4

ВХІД ВІЛЬНИЙ

Крім іншого, у Goethe-Institut на постійній основі працюють журнал та бібліотека. ОНЛАЙН-ВИДАННЯ німецького інституту – це цікава інформація про особливості культури, мови та життя у Німеччині. А ще – анонси усіх культурних подій Goethe-Institut в Україні, аби нічого не проґавити. БІБЛІОТЕКА GOETHE-INSTITUT розташована на вулиці Волоській, 12/4.  Це простір для навчання, доступний будь-кому з охочих. Тут можна читати книги і журнали, слухати музику і дивитися фільми. А з читацьким квитком можна брати їх додому як у бібліотеці, так і через доступ онлайн.


Матеріал підготовлено за підтримки

Facebook-сторінка Goethe-Institut в Україні