27 вересня о 19:00 фонд «Ізоляція» та ГО «КиївПрайд» презентують інсталяцію художника Олексія Салманова у креативній спільноті IZONE. У рамках відкриття на гостей чекає спеціальний сет від DJ Salman.

Робота Салманова виконана у техніці інсталяції, прив’язаної до конкретної локації (site-specific art). Інсталяція не має назви та складається із сигнальних вогнів, схожих на ті, що встановлюють на дахах високих споруд для убезпечення авіапольотів.

Безпосередня функція вогнів – бути поміченими, позначати і слугувати орієнтиром. Конструкцію видно лише з певної відстані, а найкраще – з повітря. За словами організаторів виставки, така мінімалістична світлова інсталяція Олексія може стати символом боротьби за видимість ЛГБТ+ людей.

В її основі – метафора художника про прихованість і подекуди небажання бачити ЛГБТ+ людей у суспільстві. «Публічність та обговорюваність цієї теми сприяє лібералізації суспільства, підтримуючи прояви індивідуальності всупереч монолітній ідентичності, яку намагаються нав’язувати окремі політичні сили та інституції», – коментують задум організатори виставки.

Олексій Салманов – художник, працює з різними медіа (фотографія, відео, інсталяція, перформанс).

За освітою юрист, розпочав мистецьку практику 2008 року. У 2009 році отримав спеціальну премію Pinchuk Art Centre Prize, стажувався у студії Олафура Еліасона в Берліні. Предметом діяльності Олексія Салманова є стрит-арт та site-specific мистецтво. Живе та працює у Києві/Одесі.

КОЛИ: 27 вересня, 19:00

ДЕ: вулиця Набережно-Лугова, 8

FACEBOOK


Матеріал підготовлено за підтримки фонду «Ізоляція» та ГО «КиївПрайд» за фінансової підтримки фонду EVZ.