У Річковому вокзалі на Поштовій площі запрацював виставковий простір «Бухта Art Space».

Перший проект арт-простору на вокзалі – виставка RENOVATION. Для неї облаштували перший поверх будівлі. Арт-простір у Річковому вокзалі створено як частину проекту «Бухта Food Station».

«Основний момент, який пронизує ідейну складову проекту RENOVATION – це поєднання в одному просторі робіт, що вийшли з двох кардинально різних реальностей. У виставці нашаровуються та органічно взаємодіють між собою дві часові площини: модернізм 60-х і сучасне мистецтво, яке демонструє тенденції сьогодення, – пояснює кураторка Дар'я Біленко. – «Нам захотілося глибше дослідити тему реновації та торкнутися емоційної складової цього терміна – серед робіт зустрічається дуже багато емоційних творінь, тому, можна сказати, що нам вдасться простежити не тільки зовнішню реновацію легендарної будівлі, але і внутрішні перевтілення самих художників».

Автори робіт, виставлених на Річковому вокзалі – Maryna Eduardivna, Віталій Святець, Людмила Раштанова, Едуард Потапенко, Сергій Корнієвський, VarrIng, Вероніка Чередниченко, арт-колектив Gellar (Влад Повельскій, Данило Нікітенко, Антон Костенко, Дмитро Губернатенко), Андрій Калько, Олександр Моргацький, Vitaliy-Teo Dmytruk.

Виставка триватиме до 15 травня. Річковий вокзал відчинено з понеділка по четвер з 11:00 до 23:00, а у п'ятницю та на вихідних – з 09:00 до 01:00. Вхід вільний.

Засновники обіцяють анонсувати освітні події, презентації книг, музичні вечори та нові виставки у «Бухта Art Space».

Річковий вокзал у Києві збудували у 1957-1961 роках. Вокзал закрили на реконструкцію з 2012 року. У січні 2016 року будівля отримала статус нововиявленої пам'ятки архітектури.

Фото: Андрій Баштовий