Третій день фестивалю Atlas Weekend мав ліричний настрій, адже хедлайнери Main Stage – LP та Pianoбой. Були й альтернативи для тих, хто хотів танців і вриву: від Nothing But Thieves до ТНМК. The Village Україна гуляє фестивалем, підспівує LP і танцює під WhoMadeWho.

Біля ВДНГ людно – хтось чекає друзів, а хтось намагається запросити на свій фестиваль саморозвитку на березі моря. Як і попередні дні, контроль на вході не займає багато часу, хоч security ретельно перевіряє вміст сумок.

Алея громадських організацій сьогодні працює довше – ті, хто прийшов на хедлайнерів, ще можуть застати їх представників до 19:30. На алею ГО можна вийти, повернувши наліво, після того як пройшли турнікети. Серед організацій: «Дивовижні», ФРІ, «Опора», «Вікімедія».

На Main Stage після Kadnay година перерви перед виступом першого хедлайнера цього дня – Pianoбой. Фестивальники гуляють іншими сценами і територією фестивалю. Дехто з них користується можливістю зробити зачіску чи стрижку на маркеті «Всі. Свої». Тут також представлені одяг та аксесуари українських брендів: IIIIT, «На Очі», 7/11 Seven Eleven та інших. Гості шукають, чим доповнити свої фестивальні луки, приглядаються до поясних сумок, які особливо зручні під час концертів.

На West Stage виступає Аnimal Джаz – грають переважно пісні з нового альбому. Перед «Как Дым» соліст озвучує філософські міркування, що кожного ранку треба дивитися собі в очі і не зраджувати людини, в очі якій дивишся.

На East Stage – абсолютно протилежний настрій. Тут грає панк-рок-гурт «Порнофильмы». «Головне заспівати третій рядок «У нас нет них*я»!» – кричить соліст гурту. Музиканти кажуть, що з фестивалю «Файне місто» пішла традиція влаштовувати найбільший circle pit (різновид слему – ред.). Питають, хто вже брав участь у подібних штуках – більшість людей під сценою піднімає руки. Фронтмен пропонує приєднатися до слему і тим, хто ніколи цього не пробував, бо «молодшими, ніж сьогодні, ми вже не будемо». Звучить пісня «Молодая семья».

Біля East Stage можна також знайти зону X-Park з різноманітними атракціонами. Найбільшу популярність має тролей – на ньому можна спуститися, придбавши банку «Боржомі» за 25 гривень.

Близько 8 вечора на сцену виходить Дмитро Шуров. «Everyone Kyiv! I’m Tom Odell», – жартує музикант. Першими звучать треки «Все, що тебе не вбиває» та «Родимки». Виникає невелика затримка через проблеми з інструментами. «This shit doesn’t work, one moment», – Pianoбой усе ще вдає із себе британця, який не приїхав на цьогорічний фестиваль.

Хто не стоїть під сценою – розстеляє пледи чи сідає на палети та крісла-подушки, які є біля барних зон. Під Freedom натовп пожвавлюється. Шуров грає соло на фортепіано і просить публіку: «Давайте, танцюйте дивно!»

«Ми вже вчетверте на цьому фестивалі. Ми ще вам не набридли?» – запитує Pianoбой. Шанувальники одностайно викрикують: «Ні!» Під трек «Кохання» на екранах сцени в сердечку показують закохані пари.

На West Stage виступає Vivienne Mort, чути відлуння головної сцени: «У нас сьогодні перехресний спів, я хвилююся. Сподіваюся, вам хоч чути мене». Зал підтримує співачку.

«Не стій, стрибай!» – на North Stage зібралося чимало людей, яких запалює ТНМК. Люди скачуть у такт музики, а коли на завершення грає «Відривайся» – справді відриваються, як в останнє. Усі, крім двох дівчат у костюмах покемона та лінивця, які вмостилися на пледі під танцюючим натовпом. ТНМК закінчують виступ вигуком «Слава Україні!»

Поки між хедлайнерами перерва – фестивальники стоять у черзі по їжу та напої. «Головне – не набухатися», – каже дівчина, яка щойно взяла півлітра пива.

Шанувальники Nothing But Thieves завчасно займають місця під сценою. Виступ не розпочинається вчасно. Чоловік вигукує з натовпу: «Треба кликати Олега Винника!», поки фанати хором розспівують пісні гурту. Під сценою можна помітити Андрія Хливнюка – соліста гурту «Бумбокс», який буде хедлайнером на головній сцені в суботу. Чути, як люди перемовляються, що задоволені, бо прийшли сюди рано – о 12-й (програма фестивалю починається о 14-й – ред.).

Nothing But Thieves виходять на сцену і починають з пісні I’m Not Made By Design. Це вже далеко не перший візит гурту в Україну: вони виступали сольно на фестивалях Atlas Weekend та UPark і навіть двічі знімали тут кліпи. «We love Ukraine so much!» – зізнається соліст Конор Мейсон.

На головну сцену виходить LP і починає з треку Up Against Me. Проникливим вокалом, неслухняними кучерями та фірмовим свистом Лаура Перголіцці зачаровує публіку. Коли вона співає одну зі своїх найпопулярніших пісень Other People – момент фіксують на відео і фестивальники, і security, і бармени.

«Are you drinking out there? You’re so lucky», – питає LP зі сцени. Звучить Muddy Waters. Під час виступу Лаура танцює та змінює інструменти: укулеле, гітару, бубон.

Коли її пісні затихають – чути музику із сусідньої сцени. Там грає Kreator.

Засновники треш-металу на East Stage приголомшують звуком. «One more time! Kyiv style», – викрикують музиканти, і несеться слем. Хтось слемиться, а хтось знімає тих, хто слемиться, попиваючи смородиновий сидр. Обидві категорії людей кидають «козу» в повітря.

На North Stage менше людей, ніж було на ТНМК. Це дає більше простору для танців, публіку запалюють WhoMadeWho. У бежевих тренчах вони танцюють, стрибають, змінюють інструменти та зізнаються: «We love you so badly, Kyiv». Грає Heads Above, освітлення візуально створює ефект моря на деревах напроти сцени. Данці виходять на біс і ще тричі зізнаються Києву в коханні.