Із 21 до 24 червня на НСК «Олімпійський» проходить фестиваль BeLive. The Village Україна слухає українську сцену, танцює під хедлайнерів та публікує свої фото і спостереження.

ФОТО: Женя Люлько

На третій день фестивалю моросить дощ і прохолодно. Біля входу – немає черг. Більшість відвідувачів підходить до віконця кризового центру обмінювати тимчасові браслети, які видавали у перший день фестивалю. Контроль проходимо швидко.

«Ты мой наркотик», – на My Music Stage виступає гурт «АГОНЬ» – відомі раніше як Quest Pistols. «Я весь влажный, но это не из-за дождя», – звучить зі сцени. Останнім музиканти грають свій хіт «Белая стрекоза любви». Зі сцени серпантином летять рулони туалетного паперу.

Оля Закревская для LiRoom
Оля Закревская для LiRoom
Оля Закревская для LiRoom

Йдемо на Main Stage: тут о 18-й за розкладом мають виступати The Erised. Гурт виходить на сцену, але тільки на саундчек. Замість Heroes звучить «Сделай чуть громче меня и клавиши». У чашу до головної сцени підходять люди, але концерт не розпочинається.

На сцені для українських музикантів виступає secret guest – співак ROZHDEN. Поки прибиральники збирають туалетний папір, залишений гуртом «Агонь», Рожден просить своїх слухачів: «Останьтесь, пожалуйста. Выступаю за кофе и еду, обязательно вас в конце угощу».

Тим часом на Standup Stage погрітися та послухати жарти зібралося більше людей, аніж на музичну сцену. Учасники відкритого мікрофона мають 7 хвилин на монолог. Який гумор? Звучать жарти про геморой, геїв, секс і презервативи.

(У репортажі йдеться про виступи у конкретний час. У цей день в рамках Standup Stage пізніше виступали також резиденти The Standup та Дмитро Романов – ред.)

Дівчина питає у волонтера біля головної сцени, чи зсунулося щось у розкладі. «Трошки зсунулося», – знизує плечима він. Про зміни в розкладі на сторінках фестивалю не повідомляють.

The Erised виходять на Main Stage з годинною затримкою: під сценою зібралося небагато людей. «Це зараз сумно прозвучить, але привіт, «Оліймпійський», – іронізує солістка гурту Соня Сухорукова і запитує: Пупсики мої, вам не мокренько?» Після виступу The Erised роздають автографи на одному зі стендів.

«It’s so good to be here first time», – на сцену виходять британці Honne. Розпочинають треком з нового альбому Love Me / Love Me Not, який вийшов цього року. Після цього переходять до відомої пісні Coastal Love – публіка починає танцювати. Закінчують треком Warm on a Cold Night – фестивальники її підспівують, а музиканти запевняють, що із задоволенням повернуться.

Через зміни в графіку Parov Stelar Band починають виступати о десятій. «It’s good to be back», – нагадують музиканти про те, що вони вже не вперше в Києві. Трубачі, запальна вокалістка та електронна музика – це все змушує гостей фестивалю танцювати. Тих, хто лишився.