Із 21 до 24 червня на НСК «Олімпійський» проходить фестиваль BeLive. The Village Україна ховається від дощу та ділиться фото і спостереженнями з другого дня фесту.

Другий день фестивалю зустрічає без черг, як це було у день-відкриття. Пройти контроль вдається за лічені хвилини. При вході волонтери нагадують, що каси для корпоративних клієнтів розташовані ближче до театру оперети, а розрахуватися за покупку їжі та напоїв на території можна виключно картками Visa.

Проблеми з квитками одного з квиткових операторів спричиняють чергу біля кількох кас годиною пізніше. Людям із проблемними квитками у касах радять звернутися до кризового центру. «Ми щойно там були, звідти направили до вас», – розчаровано кажуть у черзі.

«Через центральний вхід, ліворуч і уздовж стадіону до виходу на Еспланадну», – вказують дорогу до головної сцени на газоні «Олімпійського». По дорозі – фудкорт із резидентами фестивалю стритфуду Ulichnaya Eda. Серед них – відомі за регулярною участю на заходах Арт-заводу Платформа Bistro Bistro, «Маца и устрицы», Furgoneta, Buck Coffee Roasters i Tigerroll.

Тим часом на сцені для українських виконавців закінчує виступ литовський гурт Royce. Його змінює Braii – молода українська команда презентувала дебютний міні-альбом City of Nothing минулого місяця.

Наступна на локальній сцені – Layah. Колишня солістка гурту «ВІА Гра» пропонує публіці повторювати за нею рухи. Виконує пісню з рефреном «Лучше просто помолчать».

«Где ты, рыбка золотая? Где вы, семицветики? Все хотят достать до рая льготные билетики», – розпочинає виступ гурт «Ляпис-98» на Main Stage. Лідер Сергія Міхалок переказує всім вітання з Мінська.

«Ми нікому не нужна київська група», – у звичній манері представляє соліст гурт Latexfauna Дмитро Зезюлін. До сцени з українськими виконавцями підтягується значно більше людей – ще місяць тому гурт уперше зібрав солд-аут в Atlas. «Наступна пісня – для дєвочєк», – каже фронтмен. «Це моя улюблена пісня!», – викрикує дівчина з натовпу на перших акордах «Дослідниці».

До виконання пісні про лаймове небо з відомим приспівом «Мене всьо устраює» над «Олімпійським» розходиться злива. «Я бачу, дощ вас не смущає», – каже Зезюлін. У відповідь перед сценою ще активніше починають танцювати. У такт рухаються парасольки з символікою фіналу Ліги чемпіонів і Лондона відповідно. Окремо – зонтик у формі бедрика.

Тим часом на майданчику BeLive для блогерів триває дискусія за участі автора YouTube-каналу «This is Хорошо» Стаса Давидова, фешн-блогерки Marie Latte та 13-річної YouTube-блогерки Lady Diana. Модераторка запитує у Діани, як понад мільйон підписників впливає на ставлення до дівчини у школі. Та відповідає – вчителі іноді жартують, що вона не виконала домашнє завдання, тому що записувала відео.

Дощ не вщухає, сонце заходить. Британці Everything Everything починають із треку «Cough Cough». Фронтмен Джонатан Гіґґз на сцені у яскраво-помаранчевому пальто.

«Ви круті, дякуємо! Побачимося наступного разу!», – закінчують виступ манчестерці.

Через зсув у виступах інших учасників останній хедлайнер дня Hurts виходять на сцену із майже годинною затримкою. «Дякуємо, що прийшли до нас попри дощ. Зараз ми очистимо небо від хмар!», – каже вокаліст Тео Хатчкрафт. До того ж – нагадує, що до України гурт регулярно повертається вже вісім років.

«If you don’t come back tomorrow, I’ll be left here in the cold», – виконують англійці пісню «Sunday».