Українська премʼєра фільму «Вересень» відбудеться 20 червня на кінофестивалі «Миколайчук Open» у Чернівцях.

У стрічці, жанр якої визначають як «чорна треш-комедія», зіграли Лесь Подервʼянський, Мирослав Кувалдін й Андрій Середа, а журналіст і телеведучий Микола Вересень втілив самого себе.

За сюжетом, на початку 2010-х актор Микола Вересень гине на знімальному майданчику, виконуючи роль царя Івана Грозного. «Тепер чорти, які думають, що він і є Грозний, намагаються всіма можливими способами затягнути його до пекла», – ідеться в описі стрічки, де в ролі чортів – міліціонери-вампіри, а янголами виступають гуцули-пияки.

Режисером картини є Георгій Фомін. Зйомки фільму розпочалися ще у 2013 році. У 2018-му стрічку планували до виходу в прокат під назвою «Шлях мерця», але роботу над фільмом завершили лише у 2020 році.

В український прокат фільм вийде 10 серпня 2023 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Перший кінофестиваль «Миколайчук Open» відбувся на початку літа 2022 року. Це один із перших кінофестивалів, що провели в Україні в офлайн-режимі після початку повномасштабної війни.

У 2023-му «Миколайчук Open» відбудеться в Чернівцях з 15 по 20 червня. Відкриє кінофестиваль фільм Марисі Нікітюк «Я, Ніна» про телеведучу Яніну Соколову, яка боролася з хворобою, а закриватиме «Незламність» Ялмарі Хеландера про колишнього військового, який добуває золото у Лапландії. Організатори також оголосили програму конкурсу короткометражних фільмів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі