Перед Євробаченням у Ліверпулі, у рамках Eurofestival, благодійна ініціатива Music Saves UA відкрила виставку "See, Feel, Hear Ukraine", тобто «Побач, відчуй і почуй Україну».

Зону облаштували у формі купола, де розмістили аудіальні, візуальні й текстові матеріали. Експозиція розповідає про те, як сучасна українська музика адаптувалася до реалій війни, про еволюцію пісні «Щедрик», артистів, які служать у ЗСУ, українських поетів та війну в Україні.

У центрі зони розмістили дерево калини, де відвідувачі можуть послухати пісню «Ой у лузі червона калина». Її прикрасили живими квітами, які спеціально привезли з України.

Для виставки розробили айдентику, яка поєднала українські національні кольори та елементи вишивки. Там також є VR-зона, яку розробили з допомогою платформи United24. Технологіх віртуальної реальності побачити наслідки російського вторгнення в Україну.

Виставка працюватиме з 5 до 12 травня, з 12:00 до 23:00 у Discover Ukraine (EuroVillage), що за адресою Port of Liverpool Building (Waterfront side). Вхід вільний.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Паралельно з Євробаченням-2023 в Ліверпулі проходитиме фестиваль Eurofestival, присвячений українській культурі. Він триватиме з 1 по 14 травня та представить 24 проєкти: інсталяції, концерти, вистави й виставки.


Євробачення-2023 проведуть у Великій Британії уперше за 25 років. Україна як переможець Євробачення 2022 року автоматично потрапить у фінал конкурсу. Її  представлятиме гурт Tvorchi, фінал відбудеться 13 травня.

Цьогоріч Євробачення також змінює правила голосування. Півфіналістів тепер обиратимуть лише глядачі. Крім того, ті, хто дивиться Євробачення в країнах, які не беруть участі в конкурсі, зможуть проголосувати онлайн.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі