В онлайн-кінотеатрі Takflix вийшли квір-фільми української режисерки Жанни Озірної «Котики» і «Зв’язок». Стрічки доступні до перегляду в усьому світі з англійськими й німецькими субтитрами.

«Котики» – це короткометражний фільм про закоханих жінок, які ведуть розмову про життя на старій львівській квартирі. «Їхні мрії про материнство впираються в консервативні суспільні норми й порушення прав квір-людей», – ідеться в описі стрічки.

Фільм «Зв’язок» описують як історію одного камінг-ауту довжиною в рік. Героїня стрічки Жанна фіксує буденне життя своєї родини й веде розмови про поняття сім’ї та прийняття будь-якого вибору. Фільм отримав «Пальму Півночі» на фестивалі «86» у Славутичі й спеціальну відзнаку Одеського міжнародного кінофестивалю.

Фільми випустили на підтримку законопроєкту про запровадження реєстрованих партнерств. Таким способом команда Takflix також закликає підписувати петицію на підтримку законопроєкту.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Takflix – онлайн-кінотеатр українського кіно, що працює за принципом «відео на запит». Платформу заснувала режисерка і продюсерка Надія Парфан. У березні 2023-го Takflix запустив власне кіновиробництво і презентував перший короткометражний документальний фільм «Голубівники Києва».

Редакція The Village Україна спілкувалася з Надією Парфан про запуск продакшну Takflix Original, кіновиробництво під час війни та фільм «Це побачення», який відзначили на Берлінському кінофестивалі.


Законопроєкт про цивільні партнерства зареєстрували у Верховній Раді. Реєстроване партнерство є альтернативою для тих пар, які не можуть або не бажають укладати шлюб. Зокрема, завдяки інституту цивільного партнерства зможуть отримати статус близьких родичів одностатеві пари, які наразі не можуть укладати шлюб через обмеження, закладені в Конституції (її положення не можна змінювати в умовах воєнного стану).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі