Першу дитячу книгу, написану й проілюстровану у співавторстві зі штучним інтелектом, надрукувало видавництво «Ранок».

Це книга під назвою «Хочу на Марс», яку описують як «інструкцію про те, що робити, щоб стати космонавтом, і маленьку енциклопедію із головними фактами про космос».

Авторами книги стали редакторка Марʼяна Горянська, дизайнер Олександр Ковалєвський і їхні цифрові «двійники», зазначають у видавництві.

Марʼяна Горянська ставила штучному інтелекту питання від імені п’ятирічної дитини, відбирала відповіді й редагувала їх. «Щиро кажучи, працювати було досить важко. ШІ дійсно спілкується з тобою, говорить компліменти, але ти нізащо не сплутаєш його з людиною: ніякого особистого стилю, дуже складний лексикон, багато канцеляризмів, і навіть відомі факти потрібно перевіряти, бо трапляються помилки», – каже редакторка.

Дизайнер Олександр Ковалєвський зазначає, що ілюстрації, згенеровані ШІ, «дуже красиві й складні, але не відповідають дійсності». Тому навчати за ними дітей неможливо, але вони «приваблюють і заохочують мріяти».

Видавництво «Ранок» уже почало передпродаж книги обмеженим накладом. Вона коштує 149 гривень.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Маркетплейс «Алло» інтегрував чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT у свій застосунок, а «Епіцентр» використовує його в онлайн-бізнесі.


Редакція The Village Україна вирішила з’ясувати, чи може штучний інтелект написати смішний жарт у стилі українських коміків, а потім попросила цих коміків прокоментувати результат.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі