Фільм українського документаліста Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі» покажуть на фестивалі незалежного кіно в США «Санденс».

Із початком повномасштабного вторгнення українські документалісти намагалися продовжувати свою роботу в Маріуполі, який перебував в облозі.

«Я сподіваюся, що цей фільм допоможе світові зрозуміти й побачити масштаби руйнувань і страждань, через які пройшли люди під час облоги нашого улюбленого міста», – прокоментував Мстислав Чернов.

Це стрічка спільного виробництва Associated Press і Frontline. Премєра відбудеться в січні 2023 року в Парк-Сіті.

Стрічку демонструватимуть у секції World Cinema Documentary Competition. У цій секції також покажуть український фільм «Залізні метелики» про трагедію МН17.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Українські фотожурналісти Мстислав Чернов і Євген Малолєтка висвітлювали події в Маріуполі в перші тижні війни для інформаційної агенції Associated Press. За репортажі з Маріуполя вони стали лауреатами премії Гонгадзе 2022 року, а також стали номінантами премії Deutsche Welle.


Режисерку Марину Ер Горбач і її фільм «Клондайк» про події війни на сході України відзначили на американському кінофестивалі «Санденс». Горбач отримала нагороду за найкращу режисерську роботу The Directing Award у конкурсній секції World Cinema Dramatic.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі