Гурт Onuka разом із митцями Чернігівщини зняли відео «Душа Народу» до роковин Голодомору.

У відео виконавці проводять паралелі між двома злочинами Росії проти українського народу: Голодомором 1932-1933 років та повномасштабним вторгненням в Україну в 2022 році.

Відео знімали у селі Лукашівка, на Чернігівщині, у напівзруйнований старовинній церкві.

«Села окупованої Чернігівщини, Буча, Маріуполь, Ізюм – це провісники нового геноциду. І тільки мужність українських воїнів та сміливість простих людей рятує нас від темряви. Цією роботою ми хочемо вселити віру, що попри весь морок, який принесло на нашу землю зі сходу, ми, український народ, сяємо і ніколи не погаснемо!» – зазначила вокалістка Ната Жижченко.

Продюсером та режисером відео виступив Віталій Молчанов, брат якого загинув під час оборони Чернігова. У проєкті разом із гуртом Onuka та взяли участь митці Чернігівщини: хор імені Дмитра Бортнянського, хор старших класів «Провесінь», Музична школа №1 імені Стефана Вільконського, актори Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру та Чернігівського обласного молодіжного театру.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Щороку в четверту суботу листопада Україна відзначає День пам'яті жертв Голодоморів. У 2022 році він припав на 26 листопада. У цей день проводять акцію «Запали свічку». Для цього о 16:00 треба засвітити свічки та поставити їх на підвіконні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Onuka