В український прокат виходить документальна стрічка «Рози. Фільм-кабаре» про гурт Dakh Daughters.

Це трагікомічний мюзикл, у якому йдеться про те, як сім актрис київського театру «Дах» створили фрік-кабаре бенд Dakh Daughters, а рік потому брали участь у Революції гідності.

«Історія народження громадянської гідності зіграна мовою кабаре, дівчатами в білому гримі й чорних балетних пачках», – ідеться в описі до стрічки. У фільмі зафіксовані події 2014 року.

Режисерка й сценаристка фільму – Ірена Стеценко, яка працювала з гуртом як звукорежисерка.

«Мені здається, що фільм «Рози» встиг зафіксувати чисту енергію народження саундтреку сучасності. Dakh Daughters створили цей саундтрек, пісню Rozy/Donbass, ще у 2012 році. Рівно рік по тому вони разом із багатьма українцями мусили вийти на Майдан за право жити у вільній, європейській країні»,говорить Ірина Стеценко в коментарі виданню «Слух».

Допрем’єрний показ за участю творчої групи фільму відбудеться в Будинку кіно в Києві. У прокат стрічка вийде 24 листопада, сеанси будуть у Києві, Львові й Одесі. Слідкувати за анонсами можна на сторінці фільму у Facebook.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Dakh Daughters – український театрально-музичний гурт, що виступає в жанрах «фрік-кабаре» й театрального перформансу, учасниці гурту використовують 15 музичних інструментів. Dakh Daughters здобули популярність на YouTube влітку 2013-го завдяки відеокліпу Rozy/Donbass, у якому поєднані українські народні пісні й 35-й сонет Шекспіра. У листопаді 2016 гурт презентував дебютний студійний альбом If, пізніше вийшли альбоми Air і Make Up.

Обкладинка: Roses Film-Cabaret