Українська дизайнерка і власниця апсайкл-бренда 3,14 Ban Катерина Уварова збирає відстріляні гільзи, перероблює їх та віддає частину коштів на відновлення Музею Сковороди.

Благодійна ініціатива KeepGoing почала збирати для Катерини 70 000 гривень для придбання гравірувального верстата, який допоможе вдосконалити вироби.

Із малокаліберних гільз роблять брелоки, а з гільз від артилерійських снарядів – артобʼєкти. Для створення останніх спеціально наймають художників.

Продавати вироби планують у партнерських магазинах, на онлайн-аукціонах, зокрема на shop.brave.ua, а також на концертах українських артистів за кордоном.

40% коштів із продажів – це близько 50-60 тисяч гривень на місяць – передаватимуть на відбудову Музею Сковороди у Харківській області, який росіяни зруйнували в травні 2022 року.

Наразі зібрано трохи більше 2 тисяч гривень. Задонейтити на проєкт можна тут.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


До війни продукція 3,14 Ban була представлена у шести містах України. Бренд планував вийти на міжнародний ринок, однак через повномасштабне вторгнення харківську майстерню Катерини Уварової було зруйновано.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка та фото: Юрко Дячишин