Дивіться трейлер фільму «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука, який показували на Каннському фестивалі.

Події стрічки розгортаються на заході України, напередодні традиційного карнавалу Маланка, і розповідають про головного персонажа Памфіра, який повертається додому до своєї сім’ї після довгої відсутності й мусить виправити помилку сина й відновити зв’язок зі своїм кримінальним минулим.

Головні ролі у фільмі виконали Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова, Станіслав Потяк, Мирослав Маковійчук, Олена Хохлаткіна, Іван Шаран.

«Памфір» також був проданий для прокату в Канаді, Італії, Польщі, Швейцарії, Греції, Індонезії, Словакії й країнах Балтії. Світовий дистриб’ютор стрічки – паризька компанія Indie Sales. Зараз режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук їздить по світу з допрем’єрними показами стрічки.

«Після успішної прем’єри в Каннах «Памфір» було відібрано до програм більш ніж 40 фестивалей із 25 країн світу. Кожен показ фільму збирає повні зали глядачів. Тож ми з нетерпінням очікуємо, коли, окрім фестивального релізу, розпочнеться кінотеатральний прокат у світі. Вихід трейлера – це перший крок у цьому напрямі», – продюсерка фільму Олександра Костіна.

Вихід стрічки в український прокат заплановано на 2023 рік, а прем’єра буде на Київському тижні критики. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Нещодавно «Памфір» отримав спеціальну відзнаку журі на кінофестивалі «Молодість», який цього року проходив у межах кінофестивалю в Гамбурзі, також стрічка отримала шість номінацій на Національну премію кінокритиків «Кіноколо», церемонія нагородження якої відбудеться 20 жовтня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі