На платформі Steam уперше вийшла компʼютерна гра, яку створив штучний інтелект Midjourney. Це головоломка This Girl Does Not Exist, у якій потрібно збирати пазли різних портретів.

Розробники з Cute Pen Games кажуть, геймплей, сюжет, музику, озвучку й арт самостійно згенерував ШІ. Вартість гри у Steam – 99 гривень.

«Особливо складно штучному інтелекту було генерувати картинку одного персонажа в різних позах і в різному оточенні», – розповіли розробники в інтервʼю Kotaku.

У Cute Pen Games і надалі планують створювати ігри за допомоги нейромережі. Однак тепер, за їхніми словами, штучний інтелект працюватиме лише з оформленням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Meta розробила модель штучного інтелекту, яка може «декодувати» думки в слова, використовуючи неінвазивні способи відстеження мозкової активності.

У липні Нью-Йоркський стартап Synchron вселив у мозок паралізованої людини чіп, який переводитиме думки в команди й надсилатиме їх на комп’ютер. За допомогою пристрою людина зможе, зокрема, писати текст або робити покупки в інтернеті.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі