BВC вперше покаже український фільм. Це буде документальна стрічка «День Українського Добровольця» режисера Володимира Тихого.

Фільм було знято після початку повномасштабного вторгнення. У картині представлена доба з життя попспівачки, відеоінженера, історика, реставраторки, ученого-полярника й пенсіонерки. Усі вони були змушені радикально змінити свої життя. Режисером стрічки став Володимир Тихий, реалізувавши його з командою з «Вавилон’13».

«BBC Storyville ставить собі за мету показати найкращі зразки світових документальних фільмів, і ми маємо привілеї ділитися цими екстраординарними фільмами з глядачами в Сполученому Королівстві. Це важлива історія не лише тому, що розповідає історію одного дня з війни в Україні, а й тому, що це фільм, створений українцями й веде оповідь з української перспективи. Це вперше на британському телебаченні – фільм про війну в Україні, створений виключно українцями», – коментує шеф-редакторка BBC Storyville Люсі Кон.

One Day In Ukraine (trailer) from #BABYLON'13 on Vimeo.

Премʼєра фільму відбудеться в праймтайм 20 вересня. Переглянути премʼєру можна буде на платформі. В Україні фільм можна буде побачити на великому екрані вже в жовтні в межах національного конкурсу кінофестивалю Kharkiv MeetDocs у Києві.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Українське медіа «Слух» і відеопродакшн Knife! Films випустили документальний фільм «Далі» про українок, які врятувалися в Європі від війни. У фільмі є кілька інтерв’ю з героїнями з різних міст України про життя в нових країнах і бажання повернутися додому.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі