Український митець Дмитро Петькун перетворив іржавий ракетний снаряд на лампу.

Робота називається Rocket Light («Ракетний ліхтар»): «Головна ідея цього твору стара, як сам світ - темрява не перемогла світло, і ніколи не здолає!»

За задумом автора, це алегорія з Україною, яка «відродиться та воскресне з попелу»: «У темні часи ти завжди шукаєш світла».

Кібер-діодний світильник створений з тримача бойової установки «Ураган», який випускає 220-міліметрові ракети. Його виставлять на міжнародний аукціон Ukraine Aid Ops.

Крім того, після початку повномасштабного вторгнення РФ автор створив кібер-світильник Cluster. Поштовхом для створення стала знахідка – розірваний снаряд від касетної бомби, який привезли ЗСУ з території Сумської області та який заборонений Женевською конвенцією. У основі інсталяції фрагмент цієї бомби – касетний кластер, закритий склом.

Його також виставили на аукціон Ukraine Aid Ops, торги за інсталяцію продовжуються і вже сягнули 10 000 доларів. Усі виручені гроші спрямують на закупівлю екіпіровки для українських військових.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Дмитро Петькун – український кінооператор, креатор, засновник бренду Memory Box. До початку повномасштабної війни десять років працював оператором-постановником на кіномайданчиках.

Ukraine Aid Ops – американський фонд, що займається збором коштів для допомоги українській армії. Кошти йдуть на закупівлю броні, дронів, автівок та фінансову допомогу військовим. Фонд зібрав уже більше 450 000 доларів і доставив в Україну 5000 комплектів броні, 350 шоломів, 500 радіостанцій та інше.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі