Держкіно за підтримки Офісу президента починає національний кінотур на підтримку внутрішньо переміщених осіб та українських військових під назвою «Кіно заради перемоги».

Проєкт буде складатися з двох частин: кінопоказів у громадах ВПО та у військових частинах. Для демонстрації фільмів будуть використовувати традиційні проектори та пересувні комплекси – кіномобілі. Це автономна платформа на базі спеціального автопричепу, з великим LED-екраном високої якості, автономним звуко- та електрозабезпеченням, зазначають у Держкіно.

У програмі будуть українські повнометражні ігрові, документальні та короткометражні фільми різних жанрів.

Амбасадорами проєкту стануть актори й режисери Ада Роговцева, Ірма Вітовська, Олесь Санін, Богдан Бенюк, Ахтем Сеітаблаєв та інші.

Тур охопить охопить 15 областей України: Київську, Черкаську, Вінницьку, Хмельницьку, Львівську, Тернопільську, Івано-Франківську, Закарпатську, Рівненську, Волинську, Житомирську, Полтавську, Харківську, Чернівецьку та Запорізьку.

З міркувань безпеки Держкіно не буде анонсувати місця показів. Тому щоб взяти участь у проєкті, треба написати на пошту на [email protected].

Кінопокази пройдуть у рамках заходів до Дня незалежності. Національний кінотур починається сьогодні, 6 серпня, та триватиме до кінця вересня 2022 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Планета кіно» запустила акцію «Передай квиток» для переселенців. Ми з’ясували, як це працює.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі