Сиквел бойовика із Томом Крузом «Топ Ган: Меверік» (Top Gun: Maverick) став другим голлівудським фільмом пандемії, якому вдалося зібрати більше мільярда доларів у прокаті, повідомляє The Hollywood Reporter.

Також він став найкасовішим фільмом студії Paramount після «Титаніка» у американському прокаті.

Фільм отримав приріст на п’яті вихідні після прем’єри, коли його показали на широкоформатних екранах. Реліз Paramount і Skydance зібрав 30,5 мільйона доларів на внутрішньому ринку і 44,5 мільйона доларів за кордоном. Загалом за час показу стрічці вдалося зібрати внутрішню суму 521,7 мільйона доларів і 484,7 мільйона доларів за кордоном, що разом становить більше мільярда доларів.

За даними Paramount, понад 16 % глядачів подивилися фільм більше одного разу в кінотеатрах, а ще 4% бачили його чотири або більше разів.

Перший фільм, якому вдалося зібрати найбільшу касу за всю пандемію, став «Людина-павук: Додому шляху нема» виробництва Sony та Disney. Стрічка заробила 1,89 мільярда доларів.

Попереднім найбільш касовим фільмом Тома Круза був «Місія неможлива: Фолаут», який зібрав 791 мільйон доларів у 2018 році. Перший Top Gun, випущений у 1986 році, заробив 357,8 мільйонів доларів у світовому прокаті.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Топ Ган: Меверік» – сиквел класичного бойовика 1986 року з Томом Крузом. Ідею для фільму запропонував режисер «Облівіона» та нового «Трона» Джозеф Косінскі.

«Людина-павук: Додому шляху нема» – американський фільм, заснований на коміксах Marvel, є продовженням фільму «Людина-павук: Повернення додому» (2017) і «Людина-павук: Далеко від дому» (2019). Він також став найбільш касовим фільмом за 2021 рік.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі