Україна у 2023 році не прийматиме пісенний конкурс Євробачення, заявила Європейська спілка телебачення і радіомовлення. 

«Після об’єктивного аналізу Референтна група, керівна рада ESC, з глибоким жалем прийшла до висновку, що, враховуючи поточні обставини, гарантії безпеки й операційної діяльності, необхідні речі для проведення, організації та виробництва конкурсів Євробачення відповідно до Правил ESC не можуть бути виконані в Україні», – сказано у заяві.

Провести пісенний конкурс запропонували Великій Британії, яка посіла друге місце. 

UPD: Пізніше міністр культури України Олександр Ткаченко заявив, що Україна вимагатиме додаткових перемовин стосовно місця проведення пісенного конкурсу.

За його словами, таке рішення не можна було узгоджувати без залучення України в переговори. Він нагадав, що українська сторона виконала всі умови в зазначені терміни, а також надала гарантії безпеки.

«Проведення Євробачення-2023 в Україні – це потужний сигнал для всього світу, що він підтримує Україну зараз. Ми будемо вимагати змінити це рішення, тому що вважаємо, що зможемо виконати всі взяті на себе зобов’язання, про що було неодноразово наголошено Європейській мовній спілці», – сказано в заяві.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Гурт Kalush Orchestra переміг у фіналі Євробачення-2022. Це означає, що наступний фінал конкурсу мав відбутися в Україні.

Міністр культури Олександр Ткаченко запевнив, що Євробачення-2023 «100% проводитимуть саме в Україні», а не в інших країнах, однак ще доведеться вирішити, де саме.

Водночас міський голова Києва Кличко після перемоги Kalush Orchestra заявив, що «Київ знову готується до проведення Євробачення».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі