Три українські стрічки потрапили на один із найбільших кінофестивалів короткого метру Palm Springs ShortFest, який проходить у Каліфорнії. Переможців фестивалю автоматично номінують на «Оскар» та BAFTA Awards.

«Оператор Вікторія» – короткометражний фільм режисерки Анни Яценко, який розповідає про операторку кол-центру Служби психологічної підтримки. Вона переживає складні токсичні стосунки з наркозалежним чоловіком.

Афіша фільму «Оператор Вікторія»

«Джордан 96» – дебютна стрічка режисерки Катерини Лесик, яка розповідає реальну історію, яка трапилася з батьками авторки напередодні її народження.

Дія фільму розгортається в провінційному містечку середини 90-х. За сюжетом, 18-річний Андрій допомагає в пошуках зниклого друга-однокласника Жені, батько якого місцевий кримінальний авторитет.

«Пелюшковий торт» – короткометражний фільм, який зрежисувала Анастасія Бабенко. Стрічка розповідає про життя юної пари в перший день після народження дитини.

The Diaper Cake | Teaser from СУК | CUC on Vimeo.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Міжнародний короткометражний фестиваль у Палм-Спрінгс (The Palm Springs International ShortFest)  один з найбільших кінофестивалів короткометражного кіно у світі й у межах якого демонструються короткометражні фільми різних жанрів (ігрові, документальні, анімовані) з різних країн світу.

У Чернівцях із 15 до 19 червня відбудеться кінофестиваль Миколайчук OPEN. На ньому показуватимуть нові українські фільми, які не виходили в національному прокаті, а також представлять програму ретроспективи.

Подія приурочена до 81-ої річниці українського актора, сценариста та режисера Івана Миколайчука.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: скриншот із трейлеру «Джордан 96»