Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Україна прийме наступне «Євробачення» після перемоги на цьогорічному конкурсі в «цілісній, щасливій і розбудованій країні», заявив лідер гурту Kalush Orchestra Олег Псюк на першій пресконференції після перемоги в пісенному конкурсі.

«З радістю приймемо «Євробачення» у цілісній, щасливій і розбудованій Україні», – розповів Псюк. 

Про перемогу: «Висловлюю велику подяку кожній країні й кожній людині, що підтримували нас. У нас давно не було хороших новин. Дякую всім, хто допоміг привезти в Україну хоча б якісь хороші новини».

Про привернення уваги до «Азовсталі»: «Це велика біда нашої країни. Це блокада, понад 1000 людей оточили з усіх боків. Нам потрібна допомога, щоб звільнити цих людей. Тому ми звертаємося до третьої (іншої) країни, щоб допомогти їм вийти. Як допомогти? Інформаційно — говорити всім, писати про це. Тут знаходиться багато преси, якщо кожен з вас про це напише, то це дійсно нам допоможе».

Про ризик дискваліфікації: «Люди, які ставлять собі питання про дискваліфікацію, не розуміють, наскільки велика біда у нас в країні. Я дуже сподіваюся, що хоча б одна людина з 200 мільйонів це побачить і зможе нам у цьому питанні допомогти».

Про реп на «Євробаченні»: «Реп, хіп-хоп – це зараз мейнстрим, номер один у світі й чому його не має бути на «Євробаченні»? Тому я хотів бути цим першопрохідцем».

Про підтримку молоді: «Зараз під час війни багато українських співаків об'єднується. І дуже важливо підтримувати молодих артистів. Наша ціль робити так, аби українська музика була популярна не тільки в Україні, але і в цілому світі. Євробачення якраз дуже хороша платформа для цього».

Про плани після повернення в Україну: «16 травня я буду в дорозі, повертатимуся в Україну. Після повернення планую відсвяткувати день народження у колі близьких та рідних».


Kalush Orchestra перемогли на «Євробаченні» з піснею Stefania, яку соліст гурту Олег Псюк присвятив своїй мамі й усім українським жінкам, які піклуються про дітей в умовах війни.

Також фронтмен гурту Олег Псюк пообіцяв за умови перемоги на конкурсі розіграти на благодійному аукціоні статуетку переможців.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: «Євробачення»