Французький дистрибʼютор незалежного кіно Celluloid Dreams доєднався до команди українського режисера Антоніо Лукіча – компанія допоможе просувати його другу стрічку «Люксембург, Люксембург», пише Variety.

Наразі фільм на стадії постпродакшну, премʼєра очікується ближче до осені 2022 року.

Продюсер фільму Володимир Яценко розповів, що голова Celluloid Dreams Хенгамех Панагі не просила за участь її компанії жодних грошей, а «просто хотіла допомогти».

«Ми [Celluloid Dreams] хотіли допомогти Україні, тож ми обрали свою нішу, – кіно. І ми досягли унікальної угоди для цього дуже виняткового фільму», – розповіла вона.

За її словами, продюсер фільму Володимир Яценко вдень захищав Україну, і тільки вночі доєднувався до вагітної дружини Анни, Антоніо та його дружини, щоб знімати фільм у бомбосховищі. Через постійні бомбардування звук кінокартини був найбільшим викликом для Celluloid Dreams, каже Панагі.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Люксембург, Люксембург» – це другий фільм українського режисера Антоніо Лукіча. У головних ролях, зокрема, зіграють учасники реп-гурту «Курган і Agregat» – брати Раміл та Аміл Насірови.

«У своєму першому фільмі [«Мої думки тихі»] Антоніо досліджував стосунки з матірʼю. Тепер він, у певному сенсі, перейшов і до батька», – пояснив продюсер фільму Володимир Яценко.

The Village Україна зробив великий матеріал про знімання фільму – рік тому розпитав Лукіча про перші деталі фільму під час анонсу, а в травні й червні стежив за знімальним процесом у Лубнах і Києві, провівши кілька інтерв’ю з режисером і знімальною групою.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: скриншот із відео