Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

У Києві та Львові відбудеться кінофестиваль «Нова українська хвиля» від «Планети Кіно» та видання Gogol.Media. У програмі фестивалю – українські фільми, зняті з 2014 року.

Фестиваль складатиметься з двох секцій. Перша – «Кіно наших днів», присвячена соціальному кіно. У межах цієї секції покажуть «Плем’я» Мирослава Слабошпицького (2014),  «Мої думки тихі» Антоніо Лукіча (2020), «Герой мого часу» Тоні Ноябрьової (2018) та «Стоп-Земля» Катерини Горностай (2021).

Друга секція – «Люди війни», присвячена темі війни між росією й Україною. У програмі секції чотири драми: «Черкаси» Тимура Ященка (2019), «Додому» Нарімана Алієва (2019), «Погані дороги» Наталії Ворожбит (2020) та «Атлантида» Валентина Васяновича (2019).

Після показу кожного фільму відбуватиметься обговорення стрічки у форматі офлайн-подкасту за участі режисерів та акторів. Зустрічі модеруватимуть співзасновники Gogol.Media та подкасту про літературу «Вуса Гоголя» Вадим Кириленко та Микита Рибаков, а також кінокритики Ігор Кромф і Станіслав Тарасенко.

Фестиваль відбудеться в кінотеатрах «Планета Кіно». У Києві покази триватимуть з 26 до 29 травня, у Львові – з 19 до 22 травня. Сеанси починатимуться о 18:00.

Подивитися програму фестивалю та придбати квитки можна за цим посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі