Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

У Луцьку та Рівному збирають книжки для бібліотеки у Варшаві, яка потребує літератури українською мовою для дітей, підлітків і дорослих. З таким запитом до бібліотеки звертаються евакуйовані з України.

Українські книжкові блогерки з командою літературного фестивалю «Фронтера» організували збір книжок у Рівному та Луцьку, однак долучитися до нього можуть і мешканці інших міст.

Збір книжок триває в «Книгарні Є» в Рівному (вулиця Короленка, 2), а також у книгарні «Руніка» в Луцьку (проспект Волі, 1). Мешканці інших міст можуть надіслати книжки поштою співорганізаторці акції Анні Єкименко-Поліщук.

Загалом до варшавської бібліотеки вже передали понад 200 книжок, серед них твори Сергія Жадана, Макса Кідрука, Джоан Роулінг, Всеволода Нестайка й інших авторів, видані українською мовою.

Збір триватиме принаймні до кінця травня, пишуть організатори.


Варшавська бібліотека, для якої збирають книги, розташована за адресою вулиця Маршалковська, 55/73. Книги поступово опрацьовує та розміщує на полицях технічний відділ бібліотеки. Записатися до бібліотеки можна безоплатно за наявності закордонного паспорта та номеру PESEL.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі