Кінокартина «Носоріг» українського режисера Олега Сенцова назбирала 3 551 850 гривень за перший вікенд прокату, повідомляє Arthouse Traffic. 

Фільм вийшов у широкий прокат 17 лютого 2022 року. За цей час стрічку подивилися понад 27 тисяч глядачів.

Фільм розповідає історію, засновану на реальних подіях 90-х в Україні, про героя на прізвисько Носоріг. За сюжетом, герой потрапляє до кримінального світу й починає свій шлях, який приведе його «зовсім не туди, куди він очікував».

The Village Україна розпитало Олега Сенцова про вибір першого сценарію після звільнення, вирок 1990-м і наступну стрічку, яку можна назвати найбільш особистим проєктом режисера.

Слухайте подкаст-версію інтерв'ю в спеціальному епіозоді «ВЧОМПРИКОЛ»

«Носоріг» – це друга повнометражна робота українського режисера Олега Сенцова. Світова прем’єра стрічки відбулася на 78-му Венеційському кінофестивалі в офіційній конкурсній програмі «Горизонти», українська – цієї осені на Київському тижні критики.

Зйомки фільму проходили в Кривому Розі, Львові та Києві й завершилися в грудні 2020 року. Головні ролі у фільмі виконали Сергій Філімонов, Євген Черников, Євген Григор’єв та Аліна Зєвакова.

У листопаді 2021 року «Носоріг» отримав «Бронзового коня» – головний приз на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі.

Netflix придбав права на онлайн-показ стрічки «Носоріг». Премʼєру запланували на весну 2022 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: скриншот із відео