Голова оргкомітету національного відбору на Євробачення-2022 Ярослав Лодигін подав у відставку, пише «Суспільне».

Наглядова рада НСТУ задовольнила його прохання про звільнення.

Також «Суспільне» пише, що Лодигін вибачився за слова про «гори й ліси» на адресу виступу Kalush Orchestra. Коментуючи виступ гурту, він сказав: «Ми вже декілька разів представляли себе як Україна, як люди з лісів, люди з гір».

Раніше Ярослав Лодигін заявляв на пресконференції, що готовий піти у відставку, щоб «підтвердити кришталево чисту репутацію «Суспільного».


У суботу, 12 лютого, пройшов нацвідбір на Євробачення-2022. За результатами голосування членів журі й глядачів у ньому перемогла Аліна Паш, яка отримала 15 балів.

Через помилки ведучих під час оголошення балів інший учасник нацвідбору Kalush Orchestra запідозрив організаторів у фальсифікації результатів на кориcть Аліни Паш.

13 лютого «Суспільне» прокоментувало результати нацвідбору щодо достовірності результатів, щодо помилки під час оголошення балів і звинувачень з приводу поїздки Аліни Паш до Криму.

Зокрема, «Суспільне» оприлюднило документ, який мав підтверджувати, що Аліна Паш подорожувала до Криму законно, через КПВВ на адмінкордоні з материковою Україною. Пізніше стало відомо, що Держприкордонслужба України не видавала Аліні Паш довідку про в’їзд до Криму з української території.

Менеджерка Аліни Паш заявила, що довідку про в’їзд співачки до Криму «Суспільному» надав член команди, а не співачка особисто. За її словами, наразі в команді розбираються, як цей документ отримали, і чекають відповідь на запит від ДПСУ.

17 лютого Аліна Паш зняла свою кандидатуру участі в Євробаченні. Пізніше «Суспільне» підтвердило, що співачка не представлятиме Україну на Євробаченні. Оргкомітет припинив участь співачки в Національному відборі через надання недостовірної інформації. Тепер представника від України можуть обрати з числа інших фіналістів.

17 лютого стало відомо, що Kalush Orchestra може представити Україну на конкурсі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: скриншот із відео