У Китаї з серіалу «Друзі» вирізали деякі сцени, де зʼявляються ЛГБТ-персонажі, пише Deadline. За їхніми словами, глядачі помітили, що з серіалу вирізали цілі шматки сюжетної лінії, де згадується колишня дружина Роса – Керол, яка є лесбійкою.

Також деякі фрази ЛГБТ-персонажів, «які натякають на стрип-клуби або оргазми» некоректно переклали або спотворили, зазначає The Guardian.

Серіал «Друзі» з 11 лютого 2022 року почав транслювати стримінг із Китаю Tencent Video. На початку лютого також стало відомо, що стримінг випустив фільм «Бійцівський клуб» з альтернативним кінцем. Його змінили на оригінальний після реакції глядачів у соцмережах.


«Друзі» – американський ситком про групу із шести друзів, що живуть у Нью-Йорку. Із 1994 до 2004 року серіал виходив на телеканалі NBC. Шоу стало дуже популярним у різних країнах світу та за свої 10 сезонів на телебаченні отримало багато нагород («Еммі» й «Золотий глобус»).

27 травня 2021 року стримінг HBO Max випустив спецепізод «Друзів», де знялися всі головні актори серіалу: Дженніфер Еністон, Кортні Кокс, Ліза Кудроу, Девід Швіммер, Метт Леблан і Меттью Перрі.

Також у випуску з’явилися Девід Бекхем, Джастін Бібер, корейський гурт BTS, моделі Сінді Кроуфорд і Кара Делевінь, співачка Леді Гага, актори Кіт Герінґтон, Джеймс Корден, Різ Візерспун та інші.

Режисером і продюсером епізоду став Бен Вінстон. Раніше він знімав документальні фільми про американський гурт One Direction і співака Шона Мендеса.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: скриншот із відео