Сьогодні, 12 лютого, пройде фінал Національного відбору на «Євробачення-2022». Із восьми учасників оберуть одного музиканта, який буде представляти Україну в італійському Турині. Серед фіналістів – Alina Pash, Kalush, Wellboy, Cloudless, Barleben, Michael Soul, Our Atlantic і Roxolana.

Де й коли дивитися трансляцію

Трансляція нацвідбору почнеться о 18:30 на платформах «Суспільного мовлення». Зокрема, на YouTube-каналі «Суспільне Євробачення».

Відбір будуть транслювати й на інших платформах «Суспільного»: Facebook-сторінках «Суспільне Євробачення», «UA: Перший» і «Суспільне мовлення», телеканалі «UA: Перший», у мобільному застосунку suspilne.tv і на радіо «Промінь».

Як проголосувати за фаворита

Результати Нацвідбору залежать від голосів глядачів (50%) і журі (50%). Вони додадуться і за підсумками сформують рейтингову таблицю.

Проголосувати за виконавця можна буде після того, як ведучі оголосять початок голосування. Щоб віддати голос, потрібно надіслати платне SMS-повідомлення з кодом учасника на номер 7576 (його також оголосять під час прямої трансляції в ефірі). Вартість повідомлення – 5,31 гривні.

Коди учасників Нацвідбору відповідатимуть порядковим номерам виступів:

 Cloudless

 Michael Soul

 Our Atlantic

 Barleben

 Roxolana

 Kalush OrchestrA

 Wellboy

 Alina Pash

З одного номера можна проголосувати за кожного учасника не більше одного разу. Pа всі подальші повідомлення за одного учасника теж зніматиметься плата, проте результат голосування не зараховуватиметься.

Всі, хто проголосував, отримають у відповідь SMS-підтвердження про зарахування голосу.

Як рахуватимуть голоси

Результати глядацького голосування будуть представлені у відсотковому співвідношенні. Відсотки конвертують у бали – від 1 до 8.

Голосування журі відбуватиметься паралельно з голосуванням глядачів, журі виставляють учасникам бали від 1 до 8.

Якщо два або більше учасників наберуть однакову сумарну кількість балів, то перевагу матиме той, хто отримав більшу кількість балів від глядачів.


Співак Wellboy представив кліп на пісню Nozzy Bossy, із якою братиме участь унацвідборі на «Євробачення-2022».

«Євробачення-2022» пройде в італійському Турині, яке обрали містом-господарем після перемоги на «Євробаченні-2021» італійського інді-рок гуртуMåneskin з піснею Zitti E Buoni. Фінал пісенного конкурсу відбудеться 14 травня на арені Pala Olimpico, а півфінали – 10 та 12 травня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Wellboy