Іспанський режисер-аніматор Альберто М’єльго, який зняв третій епізод першого сезону серіалу «Любов, смерть і роботи», випустив короткометражний анімаційний фільм під назвою The Windshield Wiper («Склоочисник»).

В інтерв’ю виданню Deadline Альберто М’єльго розповів, що перед зйомками запитав у своїх друзів і рідних, що для них значить «любов», та побудував мультфільм на основі їхній історій.

Поняття любові дуже змінилося в сучасному світі, каже режисер. Раніше стосунки будували на створенні міцної родини та на зобовязаннях, а тепер люди більш стурбовані собою, своєю карєрою й особистісним ростом.

Автор мультфільму також пояснив його назву «Склоочисник». Він каже, що любові неможливо дати визначення та метафорично порівнює її багатозначність із різноманітністю візерунків, які залишають «двірники», тобто склоочисники, на лобовому склі автомобіля, коли змивають краплі дощу. Цей процес падання й витирання крапель нагадує режисеру ритм хвиль із роману Вірджинії Вульф, де він шукав натхнення.

Мультфільм The Windshield Wiper потрапив до короткого списку кінонагороди «Оскар».


Перший сезон серіалу «Любов, смерть і роботи» вийшов у 2019 році, а другий – у 2021 році. Серіал продовжили на третій сезон. Він має вийти на Netflix весною 2022 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі