30-річний Спенсер Елден, оголене дитяче фото якого використали для обкладинки альбому Nevermind, відновив позов проти гурту Nirvana. Його перший позов відхилили, але дозволили внести зміни до позовних документів, повідомляє BBC.

Адвокати чоловіка виключили із позову звинувачення у сексуальній торгівлі. Водночас Спенсер Елден зберіг попередні звинувачення щодо «дитячої порнографії», яку начебто використали для реклами альбому у 1991 році,«заробляючи при цьому як мінімум десятки мільйонів доларів».

Адвокати Nirvana поки не відповіли. Вони представляють інтереси учасників гурту Дейва Грола і Кріста Новоселіча, удови Курта Кобейна Кортні Лав та фотографа обкладинки Кірка Веддли.


На початку січня 2022 року Окружний суд у Каліфорнії відхилив позов героя обкладинки Nevermind проти Nirvana у відповідь на заяву адвокатів гурту. Водночас суд дозволив чоловікові внести зміни до позовних документів до 13 січня 2022 року.

30-річний Спенсер Елден подав до суду на гурт Nirvana за «дитячу порнографію» у липні 2021 року.У грудні цього року представники Nirvana назвали цей позов несерйозним. За словами адвокатів, чоловік користувався своєю популярністю, зокрема мав на грудях татуювання Nevermind і приходив на ток-шоу в комбінезоні, що імітує оголене тіло. Крім того, фото для альбому зробили до того, як закон США про секс-торгівлю дітьми дозволив жертвам подавати до суду.

Nevermind – це другий студійний альбом гурту Nirvana, що вийшов у 1991 році. Його продали тиражем понад 30 мільйонів копій.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі