Окружний суд у Каліфорнії відхилив позов 30-річного Спенсер Елдена, оголене дитяче фото якого використали для обкладинки альбому Nevermind гурту Nirvana, пише Pitchwork.

Водночас суд дозволив чоловікові внести зміни до позивних документів до 13 січня 2022 року.

Позивач звинувачував гурт у порушенні закону про дитячу порнографію та стверджував, що через появу на обкладинці зазнав «довічної шкоди», зокрема втратив заробітну плату.

Відповідачів представляли учасники Nirvana Дейв Грол і Кріст Новоселіч, удова Курта Кобейна Кортні Лав та фотограф обкладинки Кірк Веддл. Минулого місяця їхні адвокати подали заяву про відхилення позову. Вони стверджували, що строк позовної давності минув ще у 2011 році.


У липні 2021 року 30-річний Спенсер Елден подав до суду на гурт Nirvana за «дитячу порнографію». На обкладиці альбому Nevermind було зображено його оголене фото у віці 4 місяців. Позивач стверджував, що його батьки не підписували дозвіл на використання цієї світлини. Також чоловік казав, що поява на обкладинці заважала йому «насолоджуватися життям» і викликала постійний стрес.

У грудні цього року представники Nirvana назвали цей позов несерйозним. За словами адвокатів, чоловік користувався своєю популярністю, зокрема мав на грудях татуювання Nevermind і приходив на ток-шоу в комбінезоні, що імітує оголене тіло.

Nevermind це другий студійний альбом гурту Nirvana, що вийшов у 1991 році. Його продали тиражем понад 30 мільйонів копій.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі