Міністр культури Олександр Ткаченко отримав відповідь на лист до Netflix, де висловив позицію щодо карикатурного образу українки в серіалі «Емілі в Парижі», повідомляє видання dev.ua.

За словами Олександра Ткаченка, Netflix відповіли «достатньо дипломатично» та подякували за зворотний зв’язок. «Про стурбованість українських глядачів зображенням українки почуто. Домовилися, що у 2022 році будемо більш у тісному контакті, щоб упередити подібні випадки»,  сказав міністр.

«Така активна громадська позиція точно сприятиме тому, щоб за подальшого показу персонажів української національності в майбутніх зйомках Netflix було враховано ставлення українців», додав він.

Раніше міністр культури Олександр Ткаченко сказав, що звʼяжеться з Netflix через образливий образ українки. «В «Емілі в Парижі» маємо карикатурний образ українки, який є неприйнятним. А з іншого боку, ще й образливим. Такими бачитимуть українців за кордоном? Які крадуть, хочуть отримувати все безкоштовно, бояться депортації?» – написав міністр культури.


У другому сезоні серіалу«Емілі в Парижі», що вийшов 22 грудня 2021 року на стримінговій платформі Netflix, показали карикатурний образ українки. Там зʼявилася персонажка на імʼя Петра, яка «любить усе безкоштовне» та краде речі з магазину.

Раніше редакція The Village Україна пояснювала, чому це не ок і що з цим робити. Також ми висвітлювали другий сезон «Емілі в Парижі» в нашому подкасті про попкультуру ВЧОМПРИКОЛ.

#8 Нова «Матриця» та Леонардо Ді Капріо проти Мерил Стріп / ВЧОМПРИКОЛ

СЛУХАЙ, ДЕ ЗРУЧНІШЕ

слухай, де зручно

Читайте також про 25 фільмів, які ми найбільше чекаємо в 2022 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі