Британські виконавці Адель та Ед Ширан стали номінантами премії BRIT Awards, яка у 2022 році відмовиться від гендерного розподілу під час вручення нагород, повідомляє Reuters.

Артистів номінували відразу у 4 категоріях. Наприклад, Адель може отримати нагороду за найкращий альбом («30»), за найкращу пісню або як найкращий музикант.

У номінації «Найкращий музикант», яку у 2022 році будуть присуджувати вперше, основним конкурентом Адель та Еда Ширана називають британського співака Сема Фендера.

У категорії «Найкращий іноземний музикант» змагатимуться американські виконавці Тейлор Свіфт, Біллі Айліш, Doja Cat та Олівія Родріґо.

42-га церемонія Brit Awards відбудеться 8 лютого 2022 року.


Brit Awards – щорічна премія Британської асоціації виробників фонограм, яку заснували 1977 року. Вона вважається британським аналогом американського «Греммі».

Наприкінці листопада 2021 року музична премія Brit Awards відмовилася від гендерного розподілу під час вручення нагород. Тепер чоловіки, жінки й небінарні персони змагатимуться в одній категорії. Замість нагород «Найкращий артист» і «Найкраща артистка» вручатимуть приз найкращому британському й закордонному виконавцеві.

За новою системою артистів уперше нагородять у 2022 році. Останніми лауреатами нагород за гендерним поділом стали співачка Dua Lipa й репер J Hus, які перемогли у 2021 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Wikimedia Commons