Британський інтернет-журнал Dezeen показав 10 найкращих прибудов до будинків за 2021 рік. Серед них – дзеркальна картинна галерея на палях та будинок, розроблений для мешканців на інвалідних візках.

A Cloistered Hoise (Turner Architects, Велика Британія)

Фото: Adam Scott

Ремонтуючи покинутий будинок у Лондоні, компанія Turner Architects додала до нього велику прибудову із зеленим дахом. Приміщення виходить у сад на задньому дворі.

Staying in Paris (Java Architecture, Франція)

Фото: Caroline Dethier

Французька студія Java Architecture відремонтувала зруйнований кам’яний будинок у паризькому дворі, та додала до нього вежу, обшиту панелями з полікарбонату. Вертикальна прибудова має три поверхи та призначена для родин, які хотіли б жити у столиці, але не можуть собі дозволити дороге житло.

House Recast (Studio Ben Allen, Велика Британія)

Фото: French + Tye

Студія Бена Аллена розширювала цей будинок на замовлення пари на пенсії. Будинок має вікторіанську архітектуру, у його оздобленні вирішили використати бетон та декоративні деталі яскравих кольорів.

Cottage on the point (Paul Bernier Architecte, Канада)

Фото: Raphaël Thibodeau

Це реконструкція сільського будинку на березі озера в Квебеку. Для  будівництва прибудови використовували дерево (кедр) та камінь. Панорамні вікна створили, щоб спостерігати за природою.

Concrete Plinth Hoise (DGN Studio, Велика Британія)

Фото: Nick Dearden

У східному Лондоні DGN Studio розширила вікторіанський двоквартирний будинок, щоб перетворити його темну кухню, яка виходить на північну сторону, у світлу відкриту кімнату.

House for Theo and Oskar (Tigg + Coll Architects, Велика Британія)

Фото: Andy Matthews

Британська компанія Tigg + Coll Architects додала крило з дерев’яним дахом до будинку в Сурреї, адаптувавши його до особливих потреб дітей сім'ї, Тео та Оскара (на честь них назвали будинок). Вони мають рідкісне захворювання м'язів.

Malinka Gallery (F2A Architecture, Канада)

Фото: Katie Huisman

Це дзеркальна прибудова до картинної галереї. Вона розташована на крутій скелі у канадській долині Оканаган. Через нерівний рельєф цієї ділянки прибудову довелось підіймати на тонких палях.

Rydon Street (Moxon Architects, Велика Британія)

Фото: Alexandria Hall

Британська архітектурна студія Moxon Architects відремонтувала вікторіанський будинок 19 століття у Лондоні, зробивши розкопки його підвалу. До будівлі додали прибудову, яка виходить у сад на задньому дворі.

House B-L (Graux and Baeyens Architechten, Бельгія)

Фото: Jeroen Verrecht

Це будинок 60-х років, який розширили за рахунок кухні та вітальні. Нове крило розташували під невеликим кутом до іншого, щоб туди максимально потрапляло сонячне світло.

K&T's Place (Nielsen Jenkins, Австралія)

Фото: Shantanu Starick

Австралійська студія Nielsen Jenkins використала необроблену деревину та бетонні блоки для розширення будинку, що належить художнику та директору художньої галереї.


Dezeen обрав 10 найбільш суперечливих архітектурних проєктів 2021 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі