Драму української режисерки Марини Ер Горбач «Клондайк» відібрали до конкурсної секції Берлінале «Панорама».

Фільм розповідає про родину, яка мешкає в зоні бойових дій на Донбасі й опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року. Ірка й Толік очікують народження першої дитини, але тут біля їхнього села стається авіакатастрофа. Жінка відмовляється евакуюватися, навіть коли село захоплюють озброєні угрупування.

Головні ролі у фільмі зіграли Оксана Черкашина («Погані дороги»), Сергій Шадрін («Чорний ворон») й Олег Щербина («Черкаси»).

Прем’єра стрічки відбудеться на 72-му Берлінале, 1020 лютого 2022 року. Український прокат фільму заплановано на 2022 рік.


У секцію «Панорама» на Берлінале відбирають нетрадиційне міжнародне кіно. Також у межах цієї секції присуджують приз глядацьких симпатій.

«Клондайк» – четверта повнометражна робота української режисерки, сценаристки та продюсерки Марини Ер Горбач (після «Омар і ми», «Люби мене», «Гарчання чорних псів»), вона також є авторкою сценарію. Фільм зняли в копродукції України й Туреччини.

Цю стрічку також відібрали в основну конкурсну програму World Cinema Dramatic Competition американського фестивалю Sundance. Це вперше, коли українська ігрова стрічка потрапила в програму цього фестивалю.

У травні 2021 року українська стрічка «Стоп-Земля» Катерини Горностай отримала «Кришталевого ведмедя» в іншій конкурсній програмі Берлінале Generation 14plus.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі