Американський репер Тревіс Скотт дав перше інтервʼю після фестивалю Astroworld, під час якого в тисняві загинули 10 людей, а постраждали близько 300, пише Pitchfork.

Репер поспілкувався з американським радіоведучим і блогером Charlamagne tha God. За словами Скотта, він не розумів, що під час його виступу на сцені помирали люди, і «не знав конкретних деталей, поки не розпочалася пресконференція».

Тревіс Скотт також каже, що через гучну музику не чув криків людей, а в таких умовах «важко відрізнити захоплення людей від потенційної небезпеки».

Як пише Associated Press, наразі на Тревіса Скотта, концертного промоутера Live Nation і компаній, що організовували фестиваль, подали близько 300 судових позовів.


5 листопада в Техасі під час виступу репера Тревіса Скотта на Astroworld Festival у тисняві загинули десять людей, які намагалися підійти ближче до сцени. Жертвами інциденту стали відвідувачі фестивалю віком від 14 до 27 років, ще близько 300 людей отримали травми.

Місцеве видання The Houston Chronicle пише, що під час концерту репер кілька разів переривав виступ і просив службу безпеки допомогти постраждалим у тисняві.

Згодом на репера й інших організаторів фестивалю Astroworld у Техасі, компанії ScoreMore і Live Nation, подали до суду троє постраждалих.

У позові один із відвідувачів Astroworld Мануель Соуза заявив, що тиснява була пов’язана із «заохоченням насильства» та бажанням організаторів фестивалю «заробити коштом здоров’я та безпеки відвідувачів».

9 листопада Тревіс Скотт запропонував сплатити похорон загиблих і надати допомогу постраждалим від тисняви. Він також став партнером організації BetterHelp, яка займається проблемами ментального здоров’я. Її працівники протягом місяця безплатно працюватимуть з відвідувачами фестивалю.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: скриншоти з відео